Slatina se pregătește de Zilele Municipiului. Cu câți bani își premiază LAUREAȚII

425

În perioada 20-14 ianuarie, Slatina va aniversa împlinirea a 652 de ani de la prima atestare documentară a orașului. Astăzi, aleșii locali vor aproba programul și alocarea sumelor necesare organizării Galei Laureaților și premierii acelor slătineni care fac cinste municipiului.

560.000 de lei pune la bătaie Primăria Slatina în acest an pentru organizarea manifestării „Gala Laureaților”, ediția a IV-a, care se va desfășura în perioada 20-24 ianuarie 2020 cu ocazia împlinirii a 652 de ani de la prima atestare documentară a orașului Slatina. Consilierii locali se vor întruni azi în ședință, prima a acestui an, pentru a aproba programul și cheltuielile manifestării.

Timp de cinci zile, capitala Oltului va fi în sărbătoare, administrația municipală urmând să premieze cu această ocazie, ca în fiecare an, cei mai buni elevi și profesori ai Slatinei, sportivi, antrenori, cupluri cu 50 de ani de căsnicie, premii pentru activitatea managerială, economică, distincții dar și momente artistice;

Premii pentru elevi:

  •  Premiu de excelenţă, în valoare de 7.000 lei/ disciplină, pentru elevii olimpici care au obţinut în anul 2019 locul I respectiv medalie de aur la olimpiadele internaționale și prin rezultatele de excepţie, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional.
  • Premiu de excelenţă, în valoare de 3.000 lei/ disciplină, pentru elevii olimpici care au obţinut în anul 2019 locul II respectiv medalie de argint la olimpiadele internaționale și prin rezultatele de excepţie, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional.
  • Premiu de excelenţă, în valoare de 1.500 lei/ disciplină, pentru elevii olimpici care au obţinut în anul 2019 locul III respectiv medalie de bronz, mențiune sau diplomă de participare la olimpiadele internaționale și prin rezultatele de excepţie, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional.
  • Premiu de excelenţă, în valoare de 1.500 lei, pentru sportivii care, prin rezultatele de excepţie obţinute în anul 2019, contribuie la promovarea municipiului Slatina pe plan internaţional.

Premii pentru sportivii de performanţă

  • Premiul I, în valoare de 250 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul I la Campionatele Naţionale şi locul I la Olimpiadele Naţionale ale Sportului Şcolar;
  •  Premiul II, în valoare de 200 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul II la Campionatele Naţionale şi locul II la Olimpiadele Naţionale ale Sportului Şcolar;
  • Premiul III, în valoare de 150 lei/sportiv, pentru sportivii (individual sau echipă) care au obţinut locul III, menţiune şi premiu special la Campionatele Naţionale şi la Olimpiadele Naţionale ale Sportului Şcolar;

Premii pentru profesori si antrenori

Premii acordate familiilor care au împlinit 50 de ani de căsătorie în anul 2019, în valoare de 1.049 lei /familie