De 6 ani fără loc în cimitir, bălșenii au de azi nou loc de odihnă veșnică. Noul cimitir, inaugurat și sfințit de Bobotează

561

De mai bine de 8 ani de zile, Primăria Balș caută soluții pentru a le asigura cetățenilor trecuți în Viața de Apoi un loc unde să-și ducă somnul de veci creștinește. Doar „urgențele” au mai fost primite în cimitirul orășenesc. Astăzi, noul cimitir a fost inaugurat și sfințit.

Primăria Balș se confruntă de câțiva ani cu o problemă inedită, căreia acum i-a găsit rezolvare: morții din oraș nu mai aveau locuri de veci pentru a fi înmormântați creștinește, singurul cimitir pe care primăria îl avea în administrare- Monescu- fiind la limită, concesionarea sau vânzarea locurilor de veci fiind încheiată de vreo 6 ani. Cum locurile de veci disponibile au fost depășite de mult, în ultimii ani au fost acceptate doar urgențele- cazurile sociale, cetățeni care nu au pe nimeni care să se ocupe de această practică creștină.

Problema a încercat să fie rezolvată de prin 2012 chiar de mai mai multe legislative locale. Ultima decizia, pusă în practică, a fost ca un nou cimitir să fie amplasat la capătul străzii Depozitelor.

Astăzi, administrația locală a dat în funcțiune noul cimitir.

ʺDe Boboteaza, primarul orasului nostru, Madalin Ady Teodosescu, a participat alaturi de zeci de locuitori ai Balsului, la inaugurarea si sfintirea noului cimitir, Sfintii Imparati Constantin si Elena. Locul de odihna se afla pe strada Depozitelor, are 1400 de parcele si un ha. Un sobor de preoti a sfintit locul si credinciosii au putut sa ia agheasma, de Boboteaza, dupa ritualul bisericescʺ, a transmis Primăria Balș.

Pe raza orașului există și alte patru cimitire, aflate în administrarea parohiilor: Teiş, Corbeni, Vârtina și Gheorghe Vasilescu. Însă și acestea au un grad mare de ocupare.