Ciorbă caldă pentru elevi, la Școlile Osica de Jos și Alunișu. Extinderea Programul-pilot al ministerului este în dezbatere

274

Două dintre școlile din Olt sunt incluse de Ministerul Educației pe lista celor 100 de școli – pilot în care se va implementa proiectul care prevede acordarea unei mese calde la prânz elevilor în loc de lapte și corn.

În anul școlar trecut, tot din semestrul II, cei 229 de elevi de la Școala Gimnazială Corbu au fost singurii beneficiari din județul Olt incluși în proiectul- pilot al Ministerului Educației „O masă caldă la școală”. Lipsa unei cantine sau spațiu de preparare a hranei în regim propriu și suma mică acordată pentru porția unui elev, de doar 7 lei, a făcut imposibilă acordarea unei mese calde chiar și prin catering. Așa că suportul alimentar a fost acordat sub forma celei de-a treia variante a programului: pachetul alimentar (pâine feliată sau batoane/chifle, produse din carne și/sau brânzeturi/derivate din lapte şi legume (roşii, castraveţi, salată sau alte produse similare), la care s-a mai adăugat  un fruct.

Pentru acest an școlar, Guvernul dorește extinderea programului prin dublarea școlilor beneficiare, modificarea acordării pe an calendaristic nu an școlar, dar și creșterea valorii zilnice alocate/ elev la 10 lei.

Proiectul de Ordonanță de Urgență pentru aprobarea extinderii Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 100 de unităţi de învățământ preuniversitar de stat a fost supus dezbaterii publice. Printre școlile beneficiare în semestrul II al acestui an școlar, dar și în primul semestru al anului școlar viitor, se numără două unități din Olt: Școala Gimnazială Osica de Jos, valoarea proiectului fiind de 212.000 lei și Școala Gimnazială Alunișu (comuna Spineni)- 137.000 lei.