Noul prefect de Olt reia transparența ședințelor

713

Ședințele Colegiului Prefectural Olt, Comisiei de Dialog Social Olt și Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice al Judeţului Olt, organizate lunar la Prefectura Olt vor fi din nou publice. Noul prefect reia transparența rapoartelor întocmite de către instituțiile deconcentrate privind activitatea desfășurată pentru cetățenii județului.

Prima femeie prefect de Olt, Angela Nicolae, a fost și primul reprezentant al Guvernului în teritoriu care, după foarte mult timp, a interzis ziariștilor să mai participe la ședințele organizate în Prefectura Olt în cadrul cărora sunt chemați la raport directorii de instituții publice, pe diverse teme. Numirea noului prefect Florin Homorean readuce transparența în instituție. Astfel, ședințele din această lună, organizate joi, 19 decembrie, vor avea ușile deschise presei, aceasta având posibilitatea de a pune întrebări și a afla mai multe informații pentru a le transmite cetățenilor județului decât cele cuprinse în rapoartele seci, cu limbaj “de lemn” ale instituțiilor.

La şedinţa Colegiului Prefectural Olt, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt şi Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Olt vor prezenta măsurile specifice pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică pe raza judeţului Olt pentru sezonul de iarnă 2019-2020, Biroul Vamal Olt- Măsuri întreprinse în cursul anului 2019 pentru contracararea riscurilor în activitatea vamală, iar Direcţia Sanitară Veterinară şi Pentru Siguranţa Alimentelor Olt- Verificarea respectării normelor sanitare veterinare cu privire la comercializarea produselor de origine animală şi nonanimală în perioada sărbătorilor de iarnă 2019-2020.

În cadrul şedinţei Comisiei de Dialog Social Olt va fi prezentată ativitatea Casei Județene de Pensii Olt privind asigurarea de accidente de muncă şi boli profesionale și vor fi stabilite temele comisiei pentru anul 2020, iar la şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice al Judeţului Olt va fi prezentată de către CJP Olt plata pensiilor în sistemul public de pensii.

Trebuie menționat și faptul că orice cetățean interesat poate accesa materialele prezentate în ședințele Prefecturii de către instituțiile județului pe pagina de internet -http://ot.prefectura.mai.gov.ro/, secțiunea ‹Despre instituție›, rubrica ‹Alte activități› sau vor putea fi consultate accesând direct http://ot.prefectura.mai.gov.ro/despre-noi/alte-activitati/.