Braconieri, “pescuiți” de jandarmi pe râul Olt și la Podul Olt

154
foto: arhivă

Doi olteni au fost prinși de jandarmi în acest week-end la pescuit industrial, cu sute de metri de plase și o barcă,  iar un altul în timp ce vindea fitofag la Podul Olt. Toți au fost amendați.

Săptămâna trecută, jandarmii olteni au organizat şi executat mai multe acţiuni pe linia combaterii braconajului piscicol. În “plasa” lor au picat trei braconieri.

Vineri, 13 decembrie, în jurul orelor 12.15, în zona podului rutier de peste râul Olt, de la intrarea în Slatina, a fost depistat un bărbat de 44 de ani  în timp ce oferea spre comercializare trecătorilor peşte fitofag, fără a deţine documente legale. “S-a procedat la întocmirea actelor de constatare şi predarea făptuitorului organelor de urmărire penală competente în vederea continuării verificărilor, cantitatea de peşte găsită asupra lui find redată mediului natural”, anunță IJJ Olt.

Sâmbătă, alți doi braconieri au fost prinși. Aceștia pescuiau dimineața industrial pe luciul de apă al râului Olt, în dreptul localităţii Giuvărăşti. Bărbații, de 18 şi respectiv 45 de ani, pescuiau cu ajutorul unei bărci cu motor şi plase de pescuit în lungime totală de 700 m. “În urma verificărilor a reieşit faptul că persoana de 18 ani  nu deţine autorizaţie de pescuit în scop comercial. S-a procedat la întocmirea actelor de constatare şi predarea făptuitorului organelor de urmărire penală competente în vederea continuării verificărilor.”, declară Iulian Mihai, purtătorul de cuvânt al IJJ Olt.

Jandarmii reamintesc că faptele: „Comercializare fără documente legale a peştelui” şi  „pescuitul comercial fără licenţă sau autorizaţie de pescuit” constituie infracțiuni și se pedepsesc cu amendă și interzicerea dreptului de a pescui pe o perioadă cuprinsă între un an și 3 ani.