În ciuda condițiilor, talentul le aduce succesul. Fetele de la Scărișoara, în LIGA I de fotbal

1772

Se antrenează în curtea școlii, pe o suprafață ce le lasă urme vizibile și lovituri grele pe corp, abia au primit echipamente sportive, multe provenind din familii sărace și fiind de etnie rromă, însă au ajuns să joace în Liga I. Fetele din echipa de fotbal a Școlii Gimnaizale Scărișoara scriu istorie. Ele pot fi admirate și încurajate sâmbătă, unde vor juca la Caracal alături de echipa FC Fair Play București.

U15 Scărișoara este echipa de fotbal feminin a Școlii Gimnaziale Scărișoara. O echipă care a câștigat mai multe concursuri și a reprezentant județul Olt până la faza zonală, unde au ratat “la mustață” promovarea în faza națională. Pentru că multe dintre fete provin din familii în risc de sărăcie, Asociația Future Impact Caracal a reușit să obțină finanțarea necesară achiziționării de echipamente sportive, dar și ca fetele să aibă șansa de a se remarca la nivelul valorii lor.

“Vedeți acolo (n.r.- foto) curtea școlii, 20/22mp, unde fetele se antrenează. Când au început să joace fotbal, nu aveau nici echipament, dar au avut ambiție și au început să câștige cupă după cupă, de la sate, până la zonal, ele au reprezentat județul nostru până aproape de faza națională. În încercarea mea de a le ajuta, le-am obținut un meci amical cu fetele de la liga 1, U15, unde dl antrenor Ion Barbacioru le-a apreciat și, mai mult decât atât, le-a înscris în clubul pe care îl conduce, FC Fair-play București, iar acum fetele joacă la liga 1, alături de fetele din București. De când au început să joace acolo au adus echipa pe locul 1. Este de apreciat ca au început de jos, în condițiile pe care le vedeți în poze, și au ajuns acolo unde zic eu ca merită! Jumătate din ele sunt de etnie rromă, lucru rar întâlnit în fotbal. Sunt multe de povestit despre fete și sacrificiile lor și ale d-lui profesor de sport care le antrenează, dl Octavian Diaconu”, ne explică Maria Patriche, președinta Asociației Future Impact.

Sâmbătă, fetele noastre vor juca la Caracal. Competiția se va disputa între 4 echipe din mediul rural, câștigătoarea urmând să joace cu echipa FC Fair Play care vine de la București și în care vor juca și fetele de la Scărișoara. Meciurile vor începe la ora 11.00.