Emil Moț a semnat contractul de finanțare pentru biciclete și triciclete electrice de închiriat, stații de încărcare și predare

118

Astăzi, 12 decembrie, la sediul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, primarul municipiului Slatina a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Proiect integrat de mobilitate durabila (componentele biciclete si vehicule electrice)”, cod SMIS 127373.

Slătinenii se vor putea plimba sau deplasa cu biciclete și triciclete electrice, pe care le pot închiria. Administrația municipală le va pune la dispoziție mijloacele eco de transport, stații de prefare și preluare, precum și de încărcare. Totul cu ajutorul fodnurilor europene. Constractul de finanțare a fost semnat azi de către edilul Emil Moț. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, prioritatea de investiții 4e și are o valoare totală de 4.968.292,27 lei.

Investiția constă în:
1. Realizarea sistemului de închiriere biciclete cu următoarele elemente:
– terminale inteligente de închiriere a bicicletelor;
– 5 stații inteligente de predare și preluare a bicicletelor (str. Ecaterina Teodoroiu-stație cu 22 posturi; str. Piața Gării-stație cu 22 posturi; bd AI Cuza-stație cu 28 posturi; str. Primăverii-stație cu 22 posturi; str. Lipscani-stație cu 28 posturi);
– biciclete inteligente prevăzute cu computer de bord – 110 buc;
– triciclete inteligente prevăzute cu computer de bord – 12 buc;
– centru de operare cu sistem integrat software și hardware de gestiune și comunicații;
– sistem de logistică și distribuție;
– stații de depanare de urgență a bicicletelor;
– kit echipamente mentenanță.

2. Realizarea subsistemului suport pentru vehicule electrice:
– instalarea a 5 stații electrice de încărcare și introducerea unui sistem de management al stațiilor electrice de încărcare (operare, plată, gestiune clienți etc.).
– Fiecare stație va avea cu câte două locuri fiecare, și vor fi situate astfel: str. Ecaterina Teodoroiu, str. Piața Gării, bd. A.I. Cuza, str. Primăverii, str. George Poboran.