Olimpicii și profesorii lor, premiați mâine. 648 de premii acordate de CJ Olt

356

Și anul acesta Consiliul Județean Olt va răsplăti performanțele școlare ale elevilor și profesorilor din județ, premiindu-i pe cei care s-au clasificat în topul ierarhiei naționale la Olimpiadele Naționale de Specialitate, reușind împreună să promoveze județul nostru prin prisma rezultatelor școlare. Festivitatea de premiere va avea loc mâine, 12 decembrie, începând cu ora 14.00, în sala de spectacole a Palatului Copiilor „Adrian Baran”- Slatina.

Consiliul Județean Olt evidențiază succesul școlilor oltene și încurajează elevii să se aplece și mai mult către studiu, în vederea obținerii unor rezultate deosebite, premiind încă din 2012 elevii și profesorii cu cele mai bune rezultate. Dacă anul trecut s-au  acordat premii și pentru elevii și profesorii care s-au calificat la Olimpiadele Naționale de Specialitate, ca urmare a participării la etapele județene de profil, în acest an categoria beneficiarilor a fost extinsă și cu rezultatele înregistrate la concursurile de robotică (World Robot Olympiad, First Lego League, First Lego League Junior, First Tech Challenge), precum și cu acordarea pentru profesorii îndrumători a unui supliment care se adaugă la premiul pentru performanța cea mai mare, supliment acordat pentru fiecare elev premiat pregătit de profesorul respectiv.

Evenimentul este organizat de către Consiliul Județean Olt în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Olt şi presupune acordarea a 648 de premii, în valoare totală de 184.500 lei, elevilor şi profesorilor îndumători. Cuantumul premiilor acordate va fi între 200 lei- 6000 lei pentru fiecare premiant:

Anul trecut, CJ Olt a premiat 445 de elite ale învățămțtnului oltean, elevi și profesori, valoare prmeiilor fiind de 184.200 lei. Cel mai mare premiu a fost acordat elevei Diana Țolu pentru premiul I obținut la Balcaniada de Matematică.