Elevi și profesori de la Minulescu, schimb școlar cu elevi din Franța

131
Foto: Prof. Mihaila Ciobanu

În această perioadă, un grup de liceeni slătineni se află în Franța într-un schimb de experiență în cadrul unui parteneriat încheiat între Colegiul Național “Ion Minulescu” Slatina și Liceul “Saint Sauveur” Redon.

În perioada 7-15 decembrie, un grup de 15 elevi și 3 profesori de limba franceză de la Colegiul Minulescu participa la un schimb școlar cu elevi și profesori de la un liceu privat din Franța- Liceul “Saint Sauveur” din Redon.

“Sâmbătă,7 decembrie – duminica, 8 decembrie: După aventura călătoriei, familiile gazdă au organizat propriile activități cu elevii corespondenți, ocazie de cunoaștere și de apreciere a stilului de viață, a culturii, a asemănărilor și deosebirilor între tinerii români și francezi. Luni, 9 decembrie: Prima parte a zilei a fost dedicată cunoașterii instituției gazdă, a structurii și evoluției liceului, a rezultatelor obținute de-a lungul timpului. Elevii au avut ocazia să viziteze școala, să ia contact cu alți elevi francezi. Punctul forte a fost întâlnirea cu Doamna Marie-Françoise Haulbert, directoarea acestui liceu privat, cu o istorie impresionantă. Partea a doua a fost dedicată vizitei orașului Rennes, prilej de a afla de la ghid informații pretioase despre istoria, evoluția și arhitectura urbanistică a capitalei regiunii Bretania și a departamentului lle-et-Vilaine.”, a notat profesoara de limba franceză Mihaila Ciobanu pe pagina de socializare a liceului slătinean.

Schimbul de experiență este un prim pas spre înfrățirea celor două unități de învățământ.