Elevi de la Balș, la Palatul Parlamentului; ghid: senatorul de Olt Siminica Mirea

350

50 de elevi de la Liceul Teoretic Petre Pandrea Balș au vizitat ieri Palatul Parlamentului, având ghid pe Siminica Mirea, senator de Olt. Vizita s-a încheiat cu o întâlnire cu Moș Crăciun.

O nouă serie, a patra, de elevi ai LT Petre Pandrea Balș a ajuns în Capitală. Ei au vizitat ieri Palatul Parlamentului și Casa Experimentelor. “Susținuți de Asociația pentru Dezvoltare Școlară Petre Pandrea și prin bunăvoința Dnei senator Mirea Siminica încă 50 de elevi însoțiți de doamnele învățătoare Pîrva Mihaela și Nicola Mihaela au avut o zi plină de cunoaștere: experimente de fizică, funcționarea statului, democrație, valori europene și pe final și o întâlnire cu Moș Crăciun!”, anunță unitatea de învățământ.

Senatorul de Olt a fost plăcut impresionată să constate că elevii au fost atenți și au considerat vizita ca pe una de unde pot învăța, fiind atrași nu numai de arhitectura impresionantă a Casei Poporului, realizată pe 9 niveluri la suprafață și alte 9 subterane, fiind a doua cea mai mare clădire administrativă pentru uz civil ca suprafață din lume,  cea mai scumpă clădire administrativă din lume și cea mai grea clădire din lume.

“Întâlnirea cu Moș Crăciun nu a fost unicul motiv de încântare pentru cei mici. Am fost plăcut surprinsă să constat cât de atenți și implicați erau în timpul vizitei de tot ceea ce li se prezenta. De altfel, unul dintre cei mici a prins atât de repede “mersul lucrurilor” încât, la încheierea turului, a început să descrie temele de dezbatere din cadrul ședinței de plen de astăzi. Mă bucur că am avut ocazia să îi cunosc pe cei mici, le doresc sărbători fericite, liniștite și mult succes la învățătură, căci țara are nevoie de tineri bine pregătiți!”, a notat Siminica Mirea pe pagina sa de socializare, impresionată de comportamentul elevilor.