VIDEO/ Locuință distrusă la Balș de jarul din sobă

312

O locuință a fost distrusă aproape în totalitate ieri la Balș de un incendiu izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului căzut din sobă.

Ieri după-amiază, pompierii din orașul Balș au intervenit pe strada Popa Șapcă pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o locuință. ʺLa sosirea echipajelor, locuința, cu suprafața de aproximativ 30 de metri pătrați, compusă din două camere, ardea generalizat. Pentru lichidarea incendiului și îndepărtarea efectelor negative, pompierii au acționat aproximativ o oră. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului a fost jarul căzut din sistemul de încălzire.ʺ, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Au ars: mobilier, materiale textile, tavanele celor două camere de locuit și acoperișul casei, pe circa 30 de metri pătrați.

Pentru a nu se mai înregistra pagube pe timpul iernii când mulți cetățeni folosesc sobe pe lemne pentru încălzire, pompierii recomandă ʺsă monteze pe pardoseală, în faţa uşiţei de alimentare a sobei cu combustibil, o bucată de tablă cu dimensiuni de aproximativ 0,50 x 0,70 m, să nu introducă în sobe lemne cu lungimea mai mare decât focarul, să nu lăse uşa de la focar deschisă, să nu supraîncălzească sobele, să nu folosească sobe sau alte mijloace de încălzire cu defecțiuni sau improvizaţii și să supravegheze permanent mijloacele de încălzire pe timpul funcţionării.ʺ