VIDEO/ Explozie într-o locuință din Olt. O femeie cu ARSURI pe față și mâini

252

O bătrână dintr-o comună din Olt a ajuns ieri la spital cu arsuri după ce o butelie a explodat în locuinţa sa. Locuința fost grav afectată și necesită lucrări de consolidare și reparații înainte de a fi utilizată.

O femeie de 61 de ani din comuna Nicolae Titulescu  a ajuns aseară la spitalul din Slatina cu arsuri pe față și membrele superioare, după ce în locuița sa a avut loc o explozie.

Explozia a fost provocată de o scurgere de gaze survenită de la o butelie defect și nu a fost urmată de incendiu, produsă la o casă de locuit.

ʺÎn urma deflagrației, produse cel mai probabil din cauza unei acumulări de gaze de la o butelie de aragaz, cinci încăperi ale locuinței au fost afectate. Pompierii au acționat pentru asigurarea măsurilor de prevenire și îndepărtarea efectelor negative. Proprietara locuinței, în vârstă de 61 de ani, cu arsuri superficiale la nivelul feței și membrelor superioare, a fost transportată de echipajul SMURD la CPU Caracal.ʺ, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Explozia produsă a afectat grav locuința femeii. Specialiștii susțin că aceasta are nevoie de consolidare deoarece, în urma deflagrației, structura de rezistență a locuinței a fost afectată, concomitant cu acoperișul acesteia care, practice a fost spulverat.

Pompierii atrag atenția celor care folosesc buteliile la aparatele electrocasnice să le verifice atunci când le montează. Ei îi sfătuiesc să asigure aerisirea bucătăriei pe timpul utilizării acesteia pentru a evita astfel de evenimente nedorite.