FOTO/ Accident cu două victime la Priseaca. Șoferul, scos dintre fiarele contorsionate

291

Două persoane au ajuns la spital ieri, cu răni grave, în urma unui accident rutier petrecut în dreptul localității Priseaca, pe DE574. Pentru a-l scoate pe șofer dintre fiarele contorsionate, pompierii au îndepărtat mai multe elemente de caroserie.

Pompierii Detașamentului Slatina, cu o autospecială pentru descarcerare, o autospecială complexă pentru intervenție și descarcerare, un echipaj SMURD și două echipaje de la Serviciul de Ambulanță Olt, au intervenit pe Drumul European 574, între localitățile Slatina și Valea Mare, pentru acordarea îngrijirilor medicale victimelor unui accident rutier. În accident a fost implicat un singur autoturism, în care se aflau două persoane.

ʺȘoferul autoturismului, în vârstă de 51 de ani, din municipiul Slatina, a rămas încarcerat în urma accidentului, iar pentru extragerea acestuia pompierii de la descarcerare au îndepărtat mai multe elemente de caroserie. Pacientul prezenta un traumatism cranio-cerebral și multiple plăgi excoriate la nivelul membrelor inferioare și superioare. Pasagera aflată pe scaunul din dreapta față, în vârstă de 52 de ani, tot  din municipiul Slatina, prezenta un traumatism cranio-cerebral, acut deschis și traumatism la umărul drept. Ambele victime au fost transportate la UPU Slatina, conștiente.ʺ, declară Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al ISU Olt.

Potrivit polițiștitilor, evenimentul s-a produs pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum, respectiv carosabil alunecos.

ʺConducătorul auto, de 51 de ani, din municipiul Slatina, în timp ce conducea autoturismul pe Drumul National 65, în afara localității Priseaca, din direcția Slatina către Pitești, ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers și a ieșit în afara părții carosabile, unde a intrat în coliziune cu un copac. Recomandăm conducătorilor auto să reducă viteza și sporească atenția.ʺ, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.