Daruri, donate la Căsuța lui Moș Crăciun. Campania, inițiată de Primăria Slatina

231

Începând de mâine, slătinenii care doresc să aducă bucurie în sufletele copiilor mai puțin norocoși, pot aduce cadouri la Căsuța lui Moș Crăciun din Târgul slătinean. Campania umanitară ”Și tu poți fi Moș Crăciun” este organizată de administrația municipală și este destinată copiilor cu vârste între 2- 18 ani.

Primăria Slatina îndeamnă la solidaritate și mobilizează cetățenii care doresc să aducă magia sărbătorilor și la familiile nevoiașe să facă o faptă bună. Campania umanitară organizată de primărie va avea loc în perioada 9-24 decembrie. ʺScopul acestei acțiuni este acela de a aduce magia sărbătorilor de iarnă și un zâmbet pe chipul copiilor greu încercați de soartă. Persoanele care doresc să facă fericit un copil, fie chiar şi pentru o zi, pot contribui aducând la căsuța lui Moș Crăciun (în cadrul Târgului de Crăciun în parcul Tineretului), lucrurile pe care doresc să le doneze. Prin această campanie încercăm să-l aducem pe Moș Crăciun în caselor copiilor cu nevoi speciale ce au vârsta cuprinsă între 2 – 18 ani, atât fete cât şi băieţi. Pot fi donate orice produse cumperi sau ai acasă şi vrei să dăruieşti, cu excepția celor perisabile. Vă rugăm să nu puneţi în cutii lucruri pe care nu v-ar plăcea nici vouă să le primiţi. Campania umanitară se adresează locuitorilor municipiului Slatina și nu numai, care doresc să doneze pentru a face un copil fericit în preajma Sărbătorilor. ʺ, a anunțat edilul Emil Moț.

Campania presupune colectarea și pregătirea cadourilor în perioada 9-22 decembrie  şi distribuirea acestora în perioada 23-24 decembrie.
ʺCadourile pot fi prezentate într-o cutie de carton (poate fi o cutie pantofi suficient de mare încât să poți pune în ea lucrurile pe care vrei să le dăruieşti) al cărui capac nu va fi lipit. După prezentarea la Căsuța lui Moș Crăciun și verificarea conținutului cutiei, donatorul care preferabil va fi copil, va proceda la împachetarea acestuia într-un ambalaj cu motive specifice sărbătorilor de iarnă și va fi predat lui Moș Crăciun sau spiridușilor ce vor fi prezenți în Căsuța lui Moș Crăciun în perioada 9-22 decembrie, interval orar 18:00-19:00. După împachetare, fiecare cadou va purta o etichetă pe care va fi scris cui poate fi dăruit acesta. Spre exemplu: fetiță 5-6 ani, băiețel 7-8 ani. Distribuirea cadourilor se va face de către Moș Crăciun însoțit de reprezentanții Primăriei municipiului Slatina, către: fundațiile/ organizațiile dedicate persoanelor cu dizabilități din municipiul Slatina; fundațiile/ organizațiile dedicate persoanelor cu nevoi speciale din municipiul Slatina; casele de tip familial din municipiul Slatinaʺ, explică administrația municipală.

Recomandări pentru cadourile ce ar putea fi făcute:

  • articole şcolare: cărți, caiete de scris, rechizite, un ghiozdan, un penar sau orice altceva;
  • articole de îmbrăcăminte: o bluză, un hanorac, o pereche de pantaloni sau blugi, o rochiţă, un pulover sau orice altceva de acest fel;
  • jucării adecvate copiilor cu vârsta cuprinsă între 2-18 ani;
  • orice alt cadou de care ştiţi că s-ar bucura copiii voştri sau de care v-aţi fi bucurat voi dacă eraţi în locul lor;