Complicele lui Dincă nu mai vrea în arest. Invocă motivul unei boli incurabile

108

Ştefan Risipiceanu, bărbatul acuzat în dosarul Caracal că ar fi violat-o, alături de Gheorghe Dincă, pe Luiza Melencu, fata din Dioști dată dispărută în aprilie, a contestat măsura arestului preventiv. Avocatul său invocă faptul că violatorul ar suferi de o boală incurabilă.

Ştefan Risipiceanu a fost reţinut în data de 27 noiembrie de DIICOT sub acuzaţia că a violat-o pe Luiza Melencu, fiind complicele lui Gheorghe Dincă. El a fost arestat pentru 30 de zile, anchetatorii anunțând că au găsit probe ADN care îi aparţin acestuia în casa lui Dincă. Fane Risipiceanu era un apropiat al principalului suspect pentru uciderea celor două fete- Luiza Melencu și Alexandra Măceșanu, ajutându-l la muncile din gospodărie.

Avocatul acestuia a contestat decizia de arestare preventivă, pe motiv că în dosar nu există probe împotriva clientului său, iar acesta suferă de o boală incurabilă şi medicii sunt rezervaţi în privinţa şanselor sale de supravieţuire în condiţiile din arest.

Ce a declarat procurorul şef interimar al DIICOT Giorgiana Hosu despre implicarea lui Risipiceanu în cazul Dincă:

“Inculpatul, în vârstă de 46 ani, a intrat în atenția DIICOT încă de la începutul preluării cauzei la structura centrală, iar în acest moment, vă pot confirma că au fost administrate probe suficiente, ştiinţifice şi testimoniale, pentru a formula acuzaţii oficiale faţă de acesta. În fapt, la data de 14.04.2019, în jurul orelor 12.00, după ce inculpatul DINCĂ GHEORGHE a răpit-o, prin constrângerea cu acte de violenţă, pe victima MELENCU MIHAELA LUIZA, ce aştepta “la ocazie” pe raza municipiului Caracal, judeţul Olt, a transportat-o la domiciliul său, în scopul exploatării sexuale în interes personal şi în aceste împrejurări a fost surprins de către inculpatul reţinut astăzi. Acesta a ajuns inopinat în curtea imobilului, unde a observat victima sechestrată în autoturism.

Precizez că inculpatul făcea parte din anturajul inculpatului DINCĂ GHEORGHE şi era folosit de către acesta, ocazional, la diverse munci în gospodărie. La explicațiile oferite de către inculpatul DINCĂ GHEORGHE în sensul că victima este o fată pe care a adus-o pentru a întreține relații sexuale, inculpatul reţinut i-a solicitat acestuia să-i permită şi lui întreţinerea de astfel de relaţii cu MELENCU MIHAELA LUIZA. În aceste împrejurări, pentru a-şi conspira faptele, inculpatul DINCĂ GHEORGHE a fost de acord. Astfel, în aceeași zi, în camera unde dormea inculpatul DINCĂ GHEORGHE, prin constrângere manifestată prin violență fizică și verbală, cei doi au violat-o pe tânăra lipsită de libertate.

Bărbatul reţinut astăzi, autor al infracțiunii de viol în formă agravată, este o persoana fără ocupație, fără pregătire, fără venituri şi fără un domiciliu stabil. Este necăsătorit, nu are copii şi este cunoscut ca fiind consumator de băuturi alcoolice. Bărbatul nu este cunoscut cu antecedente penale şi nu există nici o conexiune între inculpat şi vreun grup de criminalitate organizată investigat de către DIICOT.

De asemenea, până în acest moment, nu există nici un indiciu ori probă din care să rezulte că ar fi avut vreo formă de participație la comiterea infracţiunilor reținute deja în sarcina inculpatului DINCĂ GHEORGHE. Cu alte cuvinte, inculpatul reținut astăzi nu este complice, instigator sau co-autor la săvârşirea celorlalte infracţiuni pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de GHEORGHE DINCĂ”