Candidatul PNL anunță disponibilizări la Primăria Slatina. Banii, folosiți pentru construirea Spitalului Municipal pentru Copii

509

Candidatul PNL la Primăria Slatina, Mario de Mezzo, a lansat azi un sondaj online pe pagina sa de socializare, prin intermediul căruia cere părărea slătinenilor privind una dintre măsurile pe care vrea să le cuprindă în planul său administrativ pentru municipiul Slatina.

“Primăria Municipiului Slatina (~80.000 de locuitori) are, în total, peste 1000 de angajați. Peste 1000. Prin comparație, Primăria Oradea (~200.000 de locuitori) are 400, iar Primaria Berlin (~3.4 miioane locuitori) – niște amatori – doar 200. Am spus într-o conferința de presă că, dacă eficientizăm cu 30% acest buget imens, din economia facută putem construi primul Spital Municipal pentru Copii din Slatina. Eficientizare înseamna trei lucruri: simplificare de procese, digitalizare masivă și, nu în ultimul rând, să rămână în primărie DOAR oamenii care muncesc. Aceia care plimbă hârtii pe zeci de milioane de lei lunar, să le plimbe la firmele lui Moț și ale acoliților lui, nu pe bani publici. Vreau să știu ce credeți și ce vreți dumneavoastră, cetățenii Municipiului Slatina: Eficientizăm => Spital ori Plătim tot 1000 de oameni”, este sondajul pe care Mario de Mezzo l-a lansat azi. În doar câteva minute, zeci de slătineni s-au pronunțat, majoritatea părerilor fiind pentru disponibilizarea bugetarilor.

Candidatul PNL la primăria capitalei de județ a anunțat că printre măsurile pe care și le propune dacă slătinenii îi vor acorda încrederea este aceea de a construi un spital pediatric municipal. Potrivit acestuia, proiectul a fost gândit pentru a fi implementat în afara orașului, pe o suprafață generoasă de teren, care să asigure pe lângă unitatea medicală suficiente locuri de parcare, dar și un loc de joacă și de agrement pentru copiii internați și alte facilități. În plus, pe lângă spitalul pediatric ar putea fi construite și alte secții externe ale Spitalului Slatina, în funcție de incidența bolilor.