Evaluarea Națională la 5 probe aprinde spiritele în învățământ

73
Imagini cu rol ilustrativ

Elevii de clasa a VII-a din acest an școlar ar urma să susțină la finalizarea gimnaziului Evaluarea Națională la 5 probe. Proiectul legislativ care se află la Camera Deputaților și a primit aprobare din partea mai multor comisii este contestat atât de către elevi, cât și de către profesori.

Consiliului Naţional al Elevilor şi Federaţia Naţională a Asociaţiilor de Părinţi din Învăţământul Preuniversitar își exprimă nemulțumirea cu privire la modificările pe care guvernanții le vizează la Legea educației. Începând cu generaţia de elevi care sunt acum în clasa a VII-a, Evaluarea Naţională ar urma să se susţină, din anul 2021, la cinci probe din 9 materii, unele interdisciplinare, iar altele susţinute în timpul anului. Elevii și părinții cer ca măsura să fie aplicată începând cu generația care începe clasa a V-a în anul şcolar 2020-2021.

Proiectul legislativ a primit în Camera Deputaților aviz favorabil din partea Consiliului Legislativ, Consiliului Economic şi Social, Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, Comisiei pentru învăţământ, ştiinţă, tineret şi sport şi Comisiei juridice, de disciplină şi imunităţi.