Deputatul Iancu, aviz favorabil pentru scutirea jurnaliștilor de plata impozitului pe venit

58

Veste bună pentru cei care lucrează pentru informarea publicului larg, pentru a le asigura semenilor acces la informații: inițiativa legislativă privind unele facilități fiscale a trecut de încă o comisie a Camerei Deputaților.

Deputatul de Olt Marius Iancu dă o veste bună jurnaliștilor. ʺJurnaliștii și tehnicienii din radio și televiziune vor fi scutiți de la plata impozitului pe venit, iar veniturile din contractul de muncă și cele din contractul de drepturi de autor vor fi cumulate. Am dat raport favorabil, în Comisia de Buget, Finanțe și Bănci, proiectului de lege de modificare a Codului Fiscal, inițiat de PSD, prin care jurnaliștii beneficiază de această facilitate fiscalăʺ, informează parlamentarul oltean.

Inițiativa legislativă aparține deputatului PSD de București Valeriu Steriu, fost deputat de Olt în perioada 2008- 2012. Aceasta a trecut de Senat în iunie.
Scutirea de impozit, dar numai pentru veniturile din salarii, se mai aplică în prezent programatorilor şi angajaţilor din cercetare-dezvoltare, iar angajații din construcţii sunt scutiţi, din acest an, de plata impozitului pe venit.