Tribunalul Olt cere desființarea Secției Speciale. La fel procurorii și judecătorii din Balș, Slatina și Caracal

110

Judecătorii și procurorii olteni se alătură colegilor din peste 200 de instanțe și parchete din țară în care în ultimele trei zile s-au întrunit Adunările generale ale magistraților s-au pronunțat pentru desființarea Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).

Începând de miercuri, la instanțele și parchetele din țară au loc adunări generale în care se votează asupra a patru teme, la solicitarea ministrului Justiției, Cătălin Predoiu: schema de pensionare anticipată a magistraților- ”S-ar impune sau nu prorogarea intrării în vigoare a acesteia? S-ar impune sau nu abrogarea acesteia?; Trecerea la complete de 3 judecători în apel; Noul ciclu temporar de școlarizare la INM (4 ani); Secția pentru Investigarea Infracțiunilor Speciale din Justiție- Se impune desființarea acesteia prin abrogarea prevederilor legale prin care s-a înființat și revenirea la status quo ante? Se impune amendarea prevederilor legale prin care s-a înființat și în ce sens anume?”.

Până acum au votat judecători și procurori din peste 200 de instanțe și parchete din țară. Potrivit surselor HotNews.ro, pentru menținerea Secției speciale au votat în adunările generale doar trei instanțe – Curtea Militară de Apel, Curtea de Apel Oradea și Judecătoria Hunedoara. Restul s-au exprimat, în unanimitate sau în majoritate, pentru desființarea acestei structuri de parchet. Printre acestea, și Tribunalul Olt, Judecătoria Slatina, Parchetul de pe lângă Judecătoria Balș, Judecătoria Caracal și Judecătoria Balș.