Preselecție pentru munca în agricultură, în Danemarca și Portugalia

59

Culegători de mazăre, lucrători în fermă și manageri de producție sunt posturile pentru care GREENPEAS Danemarca oferă 215 locuri de muncă prin intermediul Reţelei EURES România.

Oltenii care doresc să lucreze în campania agricolă 2020 peste hotare au o ofertă din partea unei companii daneze de 215 locuri de muncă. Ei sunt așteptați la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Olt- consilierul Eures, pentru a se  înregistra ca persoane în căutare de loc de muncă în străinătate. Termenul limită pentru trimiterea aplicațiilor este 9 decembrie. Preselecția aplicanților se face de către angajator. Invitarea la selecție a persoanelor pre-selectate se va face de către consilierii EURES. Selecția va avea loc în data de 11 decembrie la Brăila ( locația dorită de către angajator ).

Danezii caută 2 manageri de producție, aceștia având responsabilități în pregătirea terenului pentru însămânțare; transportarea recoltei cu tractorul și camionul; întreținerea utilajelor și echipamentelor; monitorizarea activităților în câmp; irigarea culturilor; montarea tunelelor pentru mazăre și căpșuni; tăierea și ambalarea pomilor de Crăciun. Se solicită cunoștințe de limba engleză, salariul oferit fiind de 1500 – 3000 de euro brut/lună, în funcție de experiență și competențe. Durata contractului este nedeterminată sau sezonieră, în funcție de negociere.

Pentru postul de lucrător în fermă se caută 3 angajați, activitățile acestora fiind: cultivare, însămânțare și pulverizare, irigare, întreținere echipamente; tăiere și împachetare pomi de Crăciun. Reprezintă avantaj cunoștințe de limba cehă, albaneză, portugheză, italiană sau daneză. Salariu este de 1500 – 3000 de euro brut pe lună, în funcție de abilități, contractul de muncă putând fi permanent sau sezonier.

Pentru culesul mazării se caută 150 muncitori în Danemarca și 60 în Portugalia.

Pentru Danemarca, durata contractului este mai – septembrie 2020, salariul oferit fiind în funcție de cantitatea culeasă- între 2000 și 2500 de euro brut/ lună, iar la finalul sezonului se acordă un bonus de 12.5% din salariu reprezentând bani de vacanță. Pentru Portugalia, durata contractului este martie – mai 2020. Plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific, salariul minim pe lună/persoană fiind de 700 euro brut. Salariul poate ajunge la 1000 – 2000 de euro pe lună.