Oltul DONEAZĂ pentru Albania

81

Peste 100 000 de persoane sunt afectate și au nevoie de asistență umanitară în urma cutremurului din Albania, zeci de persoane au fost raportate ca fiind decedate și aproximativ 650 de persoane rănite. Pentru a le veni în ajutor, Prefectura Olt a lansat împreună cu Crucea Roșie Olt o colectă financiară.

Un cutremur cu magnitudinea de 6,4 a avut loc în Albania marți, la 30 km vest de Tirana, fiind urmat de o replica cu o magnitudine de 5,4. Epicentrul a fost în jurul orașului Durres la aproximativ 34 km nord-vest de Tirana. 31 de persoane au fost raportate ca fiind decedate și aproximativ 650 de persoane rănite. Se estimează că peste 100 000 de persoane sunt afectate și au nevoie de asistență umanitară. Infrastructura a suferit daune severe, mai multe clădiri fiind prăbușite în Thumane și Durres, și existā încă persoane prinse sub darâmături.

Asigurarea de apă, sprijin alimentar, servicii de asistență psihosocială, precum și prim ajutor sunt măsurile luate de urgență de către Crucea Roșie, iar pentru a susține operațiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru umanitar și cetățenii Oltului, autorităţile și instituțiile publice locale, societăţile comerciale, organizaţiile neguvernamentale, sunt îndemnate să doneze.

“Ieri, 28 noiembrie 2019, prefectul judetului Olt, Angela Nicolae, a semnat un parteneriat cu Crucea Roșie Română – Filiala Olt, care dă startul campaniei ”SOLIDARITATE SOCIALĂ PENTRU CETĂȚENII DIN ALBANIA”. Campania va fi deschisă în perioada 28.11.2019 – 31.12.2019. Dorim ca prin acest demers să promovăm și să încurajăm solidaritatea socială, empatia, compasiunea și dorința de întrajutorare a semenilor noștri și mulțumim anticipat tuturor celor care vor găsi de cuviință să participe la această campanie.”, a transmis prefectul de Olt, Angela Nicolae.

Donațiile pot fi făcute:

  • On-line pe site-ul Crucii Roşii Române;
  • În conturile special deschise pentru această campanie:

    – RO31BRDE410SV21981334100 LEI

                         – RO62BRDE410SV21981684100 EUR

  • La sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Olt, b-dul Alexandru Ioan Cuza, nr.12A, Slatina, unde pot dona direct sume de bani, pe care le vor introduce personal în cutia sigilată, special înfiinţată pentru această campanie. Donatorii se pot înregistra într-un registru ce va conține numele, prenumele și semnătura acestora. Personalul responsabil cu relațiile publice din cadrul instituției va îndruma donatorii cu privire la acest demers, accesul cetățenilor în clădire urmând a se  face cu respectarea regulilor interne, de luni până joi între orele 08,00-16,30 și vineri între orele 08,00-14,00.