S-a semnat contractul pentru modernizarea sistemului de transport public în Slatina

76

Primarul Slatinei, Emil Moț, a semnat ieri contractul de finanțare cu ADR Sud-Vest Oltenia pentru proiectul „Proiect integrat de modernizare a sistemului de transport public”. Proiectul este finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa 4, prioritatea de investiții 4e și are o valoare totală de 3,094,630.28 lei, din care 2,96 milioane lei finanțare nerambursabilă din fonduri europene (FEDR) și buget de stat, iar 126,316.72 lei din bugetul local.

Slatina va avea un transport public modern, investițiile privind transformarea întregului parc auto al transportului în comun prin folosirea de autobuze electrice impunând management performant. Cu ajutorul fondurilor europene, alocate prin proiectul semnat ieri de către municipalitate, capitala județului va avea stațiile de încărcare rapidă autobuze electrice amplasate în: Stația Clocociov, pe str. Mănăstirii, la capătul liniei 5; pe str. Primăverii, la LPS, pe traseul liniei 3;pe str. Ec. Teodoroiu, aproape de Piața Steaua.

De asemenea, va funcționa un dispecerat pentru transportul public local care să integreze funcții precum monitorizarea parcului de vehicule, planificarea serviciilor de transport public, managementul acestuia și controlul vehiculelor de transport public, asigurarea infrastructurii de alimentare pentru vehiculele de transport public electrice.