Trei dintr-un foc, prinși conducând. Toți… morți de beți

258

Consumul de alcool reprezintă una dintre principalele cauze ale producerii accidentelor și, totuși, tot mai mulți șoferi ignoră pericolul pe care-l reprezintă urcând beți la volan. În cursul zilei de ieri, trei olteni au fost depistați conducând morți de beți.

Cu concetrații foarte mari de alcool în sânge au fost depistați trei șoferi olteni ieri, aceștia alegându-se cu dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Încă de dimineață, un șofer din Scornicești, de 34 de ani, avea o concentraţie alcoolică de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. El a fost oprit de oamenii legii la ora 08:45, pe Drumul Național 65, pe raza comunei Optași.

Un altul, de 65 ani, din comuna Mădulari, județul Vâlcea, cu o concentraţie alcoolică de 1,11 mg/l alcool pur în aerul expirat, a fost depistat în trafic, la ora 18:30, pe strada Nicolae Bălcescu, din orașul Balș, iar cel de-al treilea, de 47 ani, din municipiul Slatina, a fost oprit de poliție la ora 20:20, pe Drumul Județean 546, pe raza comunei Schitu. Acesta avea o concentraţie alcoolică de 1,12 mg/l alcool pur în aerul expirat.