Procurorul care a interzis pătrunderea până dimnineață în casa lui Dincă REVINE în magistratură

173

Consiliul Superior al Magistraturii a decis că Popescu Cristian Ovidiu – procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Caracal din cazul Dincă poate reveni la muncă.

Procurorul care a păzit poarta lui Gheorghe Dincă până la șase dimineața, fără a interveni în timp ce Alexandra Măceșanu era sechestrată și se presupune ucisă, se poate întoarce la muncă. Decizia aparține Secţiei pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii, care a pus astfel capăt suspendării impuse după declanșarea anchetei disciplinare.

Inspecţia Judiciară a exercitat acţiunea disciplinară faţă de Popescu Cristian Ovidiu pentru exercitarea funcţiei cu gravă neglijenţă, abatere disciplinară: „a nesocotit din culpă, în mod grav, neîndoielnic și nescuzabil, normele de drept material care permiteau pătrunderea în imobilul numitului Dincă Gheorghe cu mandat de percheziție, anterior orei 6.00. S-a constatat că urmărirea penală s-a desfășurat fără coerență, informațiile au fost colectate disparat, procurorul nu a impus comunicarea într-o singură direcție. Informaţiile au fost disipate iar necoroborarea lor a condus la pierderea consistenței fiecăreia întrucât existau mai multe indicii care doar cumulate puteau conduce la identificarea autorului și găsirea minorei”.

Potrivit sursei citate, lipsa de organizare și de coordonare a activităților a generat ignorarea flagrantului în care se afla Gheorghe Dincă, mai ales deoarece către el se îndreptau toate indiciile obținute în data de 25 iulie, respectiv: identificarea mărcii și ulterior a numărului de înmatriculare a mașinii în care a fost luată minora, identitatea proprietarului mașinii, identitatea utilizatorului numărul de telefon, aspectele exterioare ale locuinței numitului Dincă Gheorghe, conţinutul apelurilor la 112.