Fasole cu cârnați, spectacol și paradă, de 1 Decembrie, la Caracal

174

Caracalenii sunt așteptați să sărbătorească în stradă, alături de administrația municipală, Ziua Națională a României, în stil tradițional.

1 Decembrie va aduce la Caracal, în cel de-al doilea municipiu al Oltului, acţiuni cu specific tradiţional, din care nu vor lipsi parada militară, voia bună și fasolea cu cârnaţi. Administrația municipală invită localnicii să sărbătorească împreună Ziua Națională.

“Ziua Națională este o zi de sărbătoare pentru tot neamul românesc. O zi specială, care ne amintește că, începând cu primii ani ai secolului XX, provinciile istorice românești au devenit, oficial, un stat unitar și indivizibil, conturat clar pe harta lumii. Ziua Națională a României reprezintă totodată, pentru întreaga suflare românească, un prilej de cinstire a memoriei celor care au reușit să ducă la îndeplinire idealul de unire al locuitorilor tuturor provinciilor românești. Capitala de suflet a Romanațiului, Caracalul, cinstește cu mândrie acest moment important în istoria noastră și vă invită, duminică, 1 Decembrie, începând cu ora 09:00, în fața Monumentului Eroilor de pe Platoul Administrativ, să participați la ceremonia de aniversare a 101 ani de la Marea Unire.”, a transmis Primăria Caracal.

Programul manifestărilor:

  • Ora 09.00 – Ceremonial militar-religios, discurs oficialități, spectacol artistic
  • Ora 10.00- Depunere de coroane, paradă militară
  • Ora 10.30- Tradiționala fasole cu cârnați

De Ziua Naţională, sărbătorim Marea unire a românilor de la 1 decembrie 1918- unirea Transilvaniei cu România.  Ziua națională a României a fost între 1866-1947 ziua de 10 mai, apoi, între 1948-1989, ziua de 23 august. Din 1990, ziua de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România.