Elevi și profesori de la un liceu din Balș, la studiu în Portugalia

238

2 profesori și 5 elevi de la Liceul Teoretic Petre Pandrea Balș, ce au reprezentat România, au colaborat cu alte echipe din Spania, Italia, Macedonia și Portugalia, în cadrul unui proiect Erasmus+, participând la un schimb de experiență la Amarante.

În perioada 21-25 octombrie, o echipă de elevi si profesori de la Liceul Teoretic Petre Pandrea Balș a participat la o mobilitate în Portugalia în cadrul unui proiect Erasmus + – “Healthy habbits, happy minds”, la Agrupamento de Escolas de Amarante. “Conform calendarului de proiect activitățile de schimb de elevi pe termen scurt s-au desfășurat în paralel cu cele realizate pentru pregătirea profesorilor, profesorii având și rolul de a-i însoți pe elevi. La această mobilitate, Liceul teoretic “Petre Pandrea”, Balș a fost reprezentat de un grup format din 2 profesori și 5 elevi ce au colaborat cu alte echipe din Spania, Italia și Macedonia și țara gazdă. Programul a inclus atât activități realizate pentru elevi sau profesori dar și activități comune. Activitățile au implicat toți elevii și profesorii participanți, reușind să creeze o atmosfera prielnică împărtășirii de bune practici educative formale,informale și non-formale specifice programelor Uniunii Europene. “, explică prof. Paul-Dan Dumitru, coordonatorul proiectului.

Oltenii au participat la diverse activități: au plantat un pin în curtea școlii, au vizitat obiective turistice, podgoriile renumite pentru vinul de Porto, un producător de ciuperci bio, au participat la un concurs tip MasterChef, la diferite jocuri care se bazau pe mișcări de dans sau și-au putut exprimă telentul artistic, la probe sportive tradiționale.

În această perioadă, liceul bălșean este gaza unor elevi și profesori din cicni țări, în cadrul altui proiect european. Detalii:

Elevi și profesori din cinci țări, la Liceul „Petre Pandrea” Balș