Balșul va avea bazin didactic de înot. Investiția, realizată prin Compania Națională de Investiții

1731

Printre localitățile din țară incluse în Programul „Bazine de înot”, realizat prin Compania Națională de Investiții, se numără și Balșul. Valoarea investiției se ridică la 12,7 milioane lei.

Slatina este în acest moment singura localitate din județul Olt care beneficiază de bazin didactic de înot, acoperit, dat în folosință în 2014. Însă o altă localitate urbană se va putea mândri cu un asemenea bazin destinat locuitorilor de orice vârstă care doresc inițiere ori perfecționare în practicarea înotului, recuperare medicală sau vindecarea unor afecțiuni, ori pur și simplu să înoate de plăcere, pentru relaxare și sănătate mai bună.

Compania Națională de Investiții va realiza la Balș un bazin didactic de înot pe strada Nicolae Bălcescu nr 2B, investiția ridicându-se la 12.720.678,59 lei. Pentru realizarea proiectului, Primăria Balș a predat în septembrie 2018 către Ministerul Dezvoltării Regionale și Administraţiei Publice, prin Compania Naţională de Investiţii ”CNI” S.A., amplasamentul, în suprafaţă de 5.092mp, aprobând asigurarea finanțării de către Consiliul Local al oraşului Balş a cheltuielilor pentru racordurile la utilități (energie electrică, apă, canal, gaz sau alt tip de combustibil utilizat etc.). Obligația administrației orășenești este de a menţine destinaţia investiției şi de a întreține bazinul pe o perioadă de minim 15 ani.

Proiectul a fost scos la licitație de CNI, termenul de depunere a ofertelor fiind 27 decembrie.