Anchetat după ce a donat calculatoare IPJ Olt pentru… breșă de securitate

1801

O donație făcută acum 9 ani către poliția olteană de Sindicatul Polițiștilor și Personalului Contractual Olt i-a adus președintelui filialei Olt, Cristel Ioțu, cercetarea disciplinară abia acum, fiind acuzat de crearea unei breșe de securitate.

Cristel Ioțu, președintele SNPPC Olt, s-a ales cu atenționare scrisă din partea IPJ Olt și a fost informat că va fi sancționat disciplinar dacă nu va da cu „subsemnatul” în ceea ce privește donația făcută poliției oltene a două calculatoare, donație care ar fi creat, potrivit IPJ Olt, încălcarea Standardelor naționale de protecție a informațiilor clasificate.

În fapt, donația a fost una mai consistentă, în 2010 SNPPC Olt cumpărând sute de calculatoare pentru IPJ Olt, pe timpul când polițiștii etau nevoiți să lucreze pe mașina de scris, în lipsa calculatoarelor. Potrivit sindicalistului, calculatoarele au fost verificate, au fost obținute pe atunci toate avizele și permisele necesare donației și introducerii computerelor în uz, iar până acum, când încă se lucrează pe aceste calculatoare, nimeni nu s-a plâns că ar fi vreo problemă.

Mai multe despre situația uluitoare, într-o știre VIDEO!