Primar de oraș, la audieri pentru mită electorală

4086

Polițiștii au întocmit, astăzi, primul dosar penal pentru mită electorală. El a fost deschis pe numele unui primar de oraș. Incidentul a fost raportat la 112, în cursul acestei dimineți. Primarul a fost dus la audieri. El a negat fapta de care era acuzat.

Polițiștii olteni au avut mult de lucru la Potcoava în prima parte a acestei zile electorale. La 112 au fost raportate mai multe incidente electorale. În primul caz, era vizat edilullocalității, Emanuel Ienăchioaia. El a fost acuzat de mită electorală. Primarula fost dus la audieri, pe numele său fiind întocmit dosar penal.

,,În urma unui apel la 112, polițiștii au fost sesizați că primarul din Potcoava se afla în cartierulde rromi și le oferea bani. Pe numele acestuia a fost întocmit dosar penal. Bărbatul a fost dus la audieri, împreună cumai multe persoane!” a confirmat Cristian Grigorescu, purtător de cuvânt IPJ Olt.

,,Nu am oferit nimic nimănui. A fost un apel la 112, am mers la Poliție și am dat declarații. Le-am spus să mă și verifice că nu aveam nici măcar un leu în buzunar. O să vedeți că nu se va confirma sesizarea făcută de adversarii politici”, a declarat primarul orașului Potcoava, Emanuel Enăchioaia.

La Poliția Potcoava au mai ajuns și trei bătrâne, toate pentru influențarea votului. Prima a ieșit cu votul fără a fi împăturit, pe care s-a văzut opțiunea politică, iar celălalte două au vrut să intre împreunăîn cabina de vot pentru că una dintre acestea nu vedea bine. Toate sunt persoane în jurula 80 ani.