ATENȚIONARE meteo: Vreme deosebit de rece, ploi, lapoviță și vânt puternic

139

ANM a emis o informare meteorologică de vreme rea, valabilă până mâine, la ora 10.00. În Olt se anunță ploi abundente, vânt puternic și chiar lapoviță și polei.

Oltul a ieșit azi, la ora 11.00, de sub Codul Galben de vânt, rafalele anunțate fiind de 55-65 km/h şi izolat 70 km/h, însă se află în continuare, la fel ca și restul țării, sub atenționare de vreme rea.

Atenționarea ANM este valabilă de azi, ora 11.00, până mâine, ora 10.00 și anunță vreme deosebit de rece, ninsori la munte, precipitații mixte, intensificări ale vântului.
ʺVremea va fi rece în sudul, centrul și estul țării, chiar deosebit de rece în Moldova și estul Transilvaniei, unde în cea mai mare parte a intervalului vor fi temperaturi negative. În Carpații Meridionali și Orientali precum și în zonele submontane aferente vor predomina ninsorile, iar local în Oltenia, Muntenia, dealurile Moldovei și în zonele depresionare precipitațiile vor fi mixte (ploaie, lapoviță și ninsoare) și trecător se poate depune polei. În Oltenia cantitățile de apă vor depăși izolat 15…20 l/mp…Intensificări temporare ale vântului vor fi și în celelalte regiuni, cu precădere în cele sudice, unde pe arii restrânse vor fi viteze de 55…65 km/h.ʺ, au anunțat meteorologii.