Primăria Slatina va reabilita Casa Armatei

118
foto: Aurelia Grosu, dr. în istorie

Construită în anii 1930 și în prezent aflată în stare avansată de degradare și fără utilitate, clădirea Casei Armatei de pe str. Ionașcu va fi reabilitată și modernizată de către primărie.

În urma înțelegerii cu Ministerul Apărării Naționale, care i-a cedat terenul fostei Unităţi Militare 01217, în suprafaţă de 11,7 hectare, Primăria Slatina va consolida și reabilita parțial clădirea Cercului Militar Slatina. Aleșii locali au aprobat  Documentației de Avizare a Lucrărilor de Intervenție și indicatorii tehnicoeconomici ai proiectului, valoarea totală a investiției fiind de 13,27 milioane lei.

Potrivit dr. în istorie Aurelia Grosu, clădirea a fost construită în anii 1930, cu acceptul familiei pe terenul unde se afla vila dr. Ernest de Lapommeraye, medic de origine nobiliară franceză împământenit la Slatina. Clădirea impresionează prin arhitectura de sorginte neoromânească.

Proiectul prevede lucrări de consolidare, printre care consolidarea zidului de fațada principală, înlocuirea planșeelor din lemn cu planșeu de beton, consolidarea fundațiilor exterioare, înlocuirea buiandrugilor din lemn cu buiandrugi din beton armat, înlocuire șarpanta de lemn la corp AI/B și se vor consolida parțial elementele deteriorate la șarpanta existentă la corp A. Lucrările de reabilitare vizează îmbunătățirea calității finisajelor, anvelopare termică, tâmplărie din aluminiu, înlocuirea în totalitate a șarpantei, refacerea instalațiilor existente, dotarea sălii de festivități, amenajarea și echiparea completă a bucătăriei, efacerea drumului de acces și a parcărilor existente, refacerea cadrului natural prin plantarea de gazon , plante florale arbori și arbuști.

Durata realizarii investiției este de 12 luni.