IGPR și ministrul Vela, sesizați cu privire la condiții insalubre de la Școala de Poliție Slatina. Scrisoarea unui polițist cursant

346

Scrisoarea unui polițist aflat la un curs de perfecționare la Slatina a adus iarăși în atenție condițiile de cazare de la Centrului de Formare şi Perfecţionare a Poliţiştilor “Nicolae Golescu”. Sindicatul Europol anunță verificări și acțiuni.

Dacă în iunie, la solicitarea mai multor polițiști foști cursanți ai Școlii de Poliție Slatina, care acuzau condițiile mizere în care au fost cazați, vicepreședintele Sindicatului Național al Polițiștilor din România SNPR DECUS, Bogdan Bănică, a mers în control la unitatea care pregătește polițiștii, acesta arătându-se nu stupefiat de condiții, ci încântat de proiectele de modernizare, acum a venit rândul Sindicatului Europol să verifice aceleași condiții semnalate de un polițist cursant.

Un polițist a sesizat sindicatul asupra condițiilor insalubre de la Slatina. Acesta menționează că a făcut parte din seria de circa 350 de poliţişti din toate judeţele ţării care a participat în perioada 21.10-01.11.2019 la un curs de schimbare a profilului de activitate, organizat pentru specialităţile: Acțiuni Speciale, Criminalistică, Combaterea Crimei Organizate, Reţinere şi Arestare Preventivă şi Rutieră, în unitatea slătineană aflându-se în aceeași perioadă și alţi circa 40 de poliţişti care urmau Cursul de Iniţiere în Carieră.

“Organizaţia noastră a sesizat   I.G.P.R. cu privire  la aspectele prezentate, pentru alua măsuri urgente față de aspectele relatate. Urmează să vă prezentăm şi perspectiva juridică pliată situaţiei de fapt, la pachet cu acţiunile concrete pe care organizaţia noastră sindicală le va întreprinde. Și pentru că tot dorește  ministrul Marcel Vela să rebrenduiască Poliția Română, ar fi indicat să arunce o privire și asupra condițiilor insalubre de la Școala de Perfecționare  a Polițiștilor Slatina.”, a anunțat sindicatul.

Scrisoarea polițistului, însoțită de fotografii, poate fi găsită aici:

Scrisoarea unui polițist aflat la un curs de perfecționare la Slatina

Pe aceeași temă:

FOTO/Sindicaliștii SNPR DECUS, în control inopinat la Școala de Poliție Slatina. Vezi ce au găsit