Start Festivalului “E. Ionescu”. Ce actori și piese puteți vedea la Slatina timp de 10 zile

121

Astăzi, Primăria Slatina și Centrul Cultural Eugen Ionescu Slatina, administrat de Asociația Culturală Center Inter Art,  declară deschise Zilele Eugen Ionescu în orașul în care s-a născut în urmă cu 110 ani marele dramaturg român. Timp de zece zile, pe scena slătineană vor urca actori de renume ai teatrului românesc, dar și actori locali.

Începe Festivalul de teatru „Acasă la Eugen Ionescu”! Între 20 și 30 noiembrie, la Centrul Cultural Eugen Ionescu vor avea loc o serie de spectacole dar și alte evenimente dedicate dramaturgului Eugen Ionescu.

Deschiderea Festivalului de teatru „Acasă la Eugen Ionescu”, ediția a IX-a, va avea loc astăzi, la ora 17,00, în foaierul Centrului Cultural unde va fi vernisată expoziția de fotografie „De pe scenă adunate… Văzute și fotografiate” semnată de artistul fotograf Valeru Ciurea, membru consacrat al Asociației Internaționale de Artă Fotografică „Euro Foto Art” din Oradea și de Cornelia Ciurea. Cei doi artiști ne vor prezenta instantanee din spectacole de teatru cu mari actori prezenți pe scena slătineană. Expoziția este organizată de Asociația Culturală Center Inter Art, Clubul de fotografie Alutus Slatina cu sprijinul Primăriei municipiului Slatina.

Joi, 21 noiembrie, la ora 19,00 va avea loc premiera piesei de teatru „Toți banii merg la Lola”, de Nicolaie Tony Dincă pusă în scenă de Asociația Culturală Olt Artis, în regia autorului.

Vineri 22 noiembrie, ora 19,00, publicul slătinean este invitat la premiera piesei de teatru „Mincinosul norocos” de George Smarandache în regia lui Valeru Ciurea, piesă pusă în scenă dee către Asociația Culturală Center Inter Art.

Sâmbătă 23 noiembrie, la ora 19,00 va avea loc spectacolul cu piesa „Fierarii” în regia lui Horațiu Mălăele.

Pentru începutul săptămânii viitoare se anunță o schimbare în program. “Centrul Cultural Eugen Ionescu anunță publicul spectator că din motive independente de organizatori, spectacolul de teatru „Călătoarea și Shakespeare” programat marți 26 noiembrie 2019 se va juca luni, 25 noiembrie 2019 iar spectacolul „Revoluție și artificii” programat în 25 noiembrie se va juca în 26 noiembrie. Vă mulțumim pentru înțelegere”, a anunțat Valeru Ciurea.

Joi 28 noiembrie, ora 19,00 premiera piesei de teatru „Viespile de vară mușcă și în noiembrie” în regia lui Remus Iordache, spectacol pus în scenă de către Asociația Culturală Iordache Art.

Intrarea la spectacole se face pe bază de invitații care se vor distribui de la casieria Centrului Cultural Eugen Ionescu din Slatina cu două zile înaintea fiecărui spectacol și în limita a două bilete pentru fiecare solicitant.