Apă și canalizare în 25 de localități din Olt. Azi s-a semnat contractul cu fonduri europene

3171

Pe bani europeni, județul Olt este beneficiarul unui proiect derulat de Compania de Apă Olt privind modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare, reabilitarea stațiilor de pompare apă uzată și construirea altora noi în 25 de localități. Azi s-a semnat contractul de finanțare.

La începutul acestei luni, Ministerul Fondurilor Europene a selectat spre aprobare,”Proiectul Regional Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”, cu finanțare europeană nerambursabilă, în valoare totală de 241.076.986 euro, implementat de Compania de Apă Olt, iar astăzi s-a semnat contractul de finanțare.

Virgil Delureanu, vicepreședintele Consiliului Județean Olt și Cătălin Ușurelu, directorul general al Companiei de Apă Olt au semnat la Ministerul Fondurilor Europene cererea de finanțare. 85% din valoarea totală a proiectului este asigurată din Fondul de Coeziune, 13% de la bugetul de stat și 2% din bugetul local. Proiectul prevede continuarea dezvoltării infrastructurii de apă și apă uzată, prin creșterea gradului de colectare și tratare a apelor uzate, respectiv prin creșterea gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației în 25 de localități: Slatina, Caracal, Balș, Corabia, Drăgănești-Olt, Dăneasa, Scornicești, Potcoava, Piatra-Olt, Găneasa, Gostavățu, Băbiciu, Scărișoara, Dobrosloveni, Fărcașele, Izbiceni, Giuvărăști, Tia-Mare, Rusănești, Serbănești, Crîmpoia, Vișina, Bălteni, Perieți, Schitu.
“Incepem, astăzi, o nouă etapă, poate cea mai importantă a acestui proiect care înseamnă îmbunătățirea calității vieții pentru locuitorii din 25 de localități din județul Olt. De aceea, vreau sa le multumesc tuturor celor care s-au implicat și susținut acest proiect, cel mai mare desfășurat vreodată în județul Olt. De la echipa din cadrul CAO, autorități județene și locale, la reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene, cu toții am contribuit la realizarea acestui obiectiv. Acum, când semnam cererea de finanțare, putem spune că meritat așteptarea și tot efortul depus de noi toti pentru cele 25 de comunități oltene.
Asta înseamnă CAO, oameni, proiecte și investiții pentru că noi suntem parte din fiecare comunitate!”, a declarat Cătălin Ușurelu, director general Compania de Apă Olt.

În cadrul proiectului, se vor moderniza și extinde rețelele de apă și canalizare, se vor reabilita stațiile de pompare apă uzată și se vor construi altele noi, în toate cele 25 de localități. În plus, la Slatina se va construi o stație de tratare a apei și o platformă acoperită pentru depozitarea nămolului, în Balș, se va construi o stație de tratare a apei, iar la Caracal și Corabia se vor face stații de epurare. Perioada de implementare a proiectului este de 84 luni, din care 36 de luni reprezintă perioada de notificare a defecțiunilor.