Eleve de 10 la BAC și Evaluare, premiate la Caracal

84

Primăria Caracal a premiat la finele săptămânii trecute elevii din municipiu care au obținut media maximă la examenele naționale. Premierea s-a făcut în cadrul Zilelor Municipiului.

Vineri, 17 noiembrie, Caracalul a împlinit 481 de ani de atestare documentară. Cel de-al doilea municipiu al Oltului este menţionat pentru prima dată într-un hrisov ce datează din 17 noiembrie 1538. La ceas aniversar, administraţia caracaleană organizează „Zilele Municipiului Caracal – 481 de ani de atestare istorică”, în perioada 18-24 noiembrie, în cadrul manifestărilor fiind inclus și Festivalul de Comedie (21-24 noiembrie).

Manifestările au debutat cu prmeierea celor mai buni elevi ai urbei, care au obţinut media maximă la examenele naţionale de Bacalaureat şi Evaluare Naţională.

“Am vrut să creez o punte peste timp punând în consonanță trecutul și viitorul. Dacă trecutul îl sărbătorim prin activități culturale ce vor avea loc în zilele următoare, viitorul mi-am propus să îl sărbătorim sub forma aceasta. Iar viitorul sunteți voi, bravi elevi de nota 10 ai orașului nostru, pe care îi sărbătorim prin premiere. Voi reprezentați resursa cea mai importantă pe care o are municipiul Caracal. De asemenea trebuie să știți că acest oraș vă apreciază și se bazează pe voi în viitor, iar după terminarea studiilor vă așteptăm, de ce nu, acasă! Am, astăzi, onoarea de a vă înmâna această diplomă însoțită de un premiu din partea Primariei Municipiului Caracal, vouă celor patru elevi care ați obținut nota 10 la examenul de bacalaureat și evaluare națională, în anul 2019”, a precizat edilul.

Premiate au fost patru fete:

  • Popescu Andreea Elena – Nota 10 la Bacalaureat
  • Vrancea Oana Roxana – Nota 10 la Bacalureat
  • Lia Sara Maria – Nota 10 la Capacitate
  • Fărcășanu Bianca Ioana – Nota 10 la Capacitate

 

Despre zilele municipiului:

https://realitateaoltului.ro/2019/11/12/zilele-municipiului-caracal-serbate-timp-de-o-saptamana-pentru-aniversarea-a-481-de-ani-de-atestare-istorica/https://realitateaoltului.ro/2019/11/12/zilele-municipiului-caracal-serbate-timp-de-o-saptamana-pentru-aniversarea-a-481-de-ani-de-atestare-istorica/