Sediul Poliției Potcoava, reabilitat energetic, pe bani europeni. Primarul Enăchioaia a semnat contractul de finanțare

791

Oamenii legii din Potcoava vor avea condiții îmbunătățite pentru a-și desfășura activitatea în bune condiții. Printr-un proiect cu fonduri europene, semnat ieri, administrația orășenească va reabilita clădirea, printre investiții numărându-se consolidarea și anveloparea clădirii și panouri solare pentru asigurarea energiei, încălzire și apă caldă.

Ieri, directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, a semnat cu Nicusor Manuel Enachioaia, primarul orașului Potcoava, contractul de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 pentru proiectul „Creșterea eficienței energetice în clădirile publice – Sediu poliție, orașul Potcoava, județul Olt”, în cadrul Axei prioritare 3 – sprijinirea  tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon.

Valoarea totală a proiectului este de 912.722,91 lei, din care suma solicitată este de   606.596,60 lei (130.380,78 euro).

“Obiectivul general al proiectului îl reprezintă reducerea costurilor aferente întreținerii clădirii sediu poliție din orașul Potcoava din punct de vedere al eficienței energetice precum și oferirea unui confort hidrotermic optim desfășurării activității aferentă destinației clădirii”, informează ADR SV Oltenia.

Principalele lucrări de intervenție, din cadrul proiectului, vor fi: îmbunătățirea izolației termice a anvelopei clădirii (pereti exteriori, ferestre, tâmplarie, planșeu peste parter), a șarpantelor și învelitoarelor, inclusiv măsuri de consolidare a clădirii; introducerea, reabilitarea și modernizarea instalațiilor pentru prepararea, distribuția și utilizarea agentului termic pentru încălzire și a apei calde menajere; utilizarea surselor de energie regenerabilă pentru asigurarea necesarului de energie a clădirii.

Toto ieri, la ADR SV Oltenia au mai semnat contracte de finanțare și primarul Slatinei, Emil Moț, pentru achiziționarea de autobuze ecologice și reabilitarea Colegiului Economic PS Aurelian, dar și primarul comunei Pârșcoveni, Dumitru Matei, pentru construire și echipare școală gimnazială.