Școală gimnazială nouă, la Pârșcoveni. Primarul a semnat contractul pe fonduri europene

334

Localitatea Pârșcoveni va avea o școală nouă, modernă, echipată corespunzător, destinată elevilor de gimnaziu. Investiția va fi realizată cu fonduri europene, contractul de finanțare fiind semnat ieri.

Directorul general al ADR Sud-Vest Oltenia, Marilena Bogheanu, a semnat ieri cu Dumitru Dănuț Matei, primarul comunei Pârșcoveni, contractul de finanțare în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020 pentru un proiect destinat elevilor comunei.

“Știm cu toții că primii ani de scoală sunt hotărâtori pentru educația și formarea copiilor, astfel mulțumită eforturilor depuse de Domnul Primar Matei Dumitru-Dănuț, ieri a fost semnat contractul de finanțare pentru construirea, dotarea și utilarea unei noi școli gimnaziale în comuna Pârșcoveni, acolo unde copiii se vor putea bucura de toate condițiile necesare primilor ani de studiu.”, a transmis administrația locală din Pârșcoveni.

Contractul pentru proiectul „Construire și echipare școala gimnazială Pârșcoveni, comuna Pârșcoveni, județul Olt” a fost semnat în cadrul Axei prioritare 10 Îmbunătățirea infrastructurii educaționale.

Valoarea totală a proiectului este de 4.961.575,91 lei, din care suma solicitată este de 4.218.272,77 lei (905.519,66  euro).

Principalele lucrări de intervenție sunt: construirea și echiparea Școlii Gimnaziale Pârșcoveni cu toate fluxurile și anexele aferente, dotarea spațiilor interioare și exterioare, racorduri, branșamente la utilități, amenajarea spațiului exterior și împrejmuiri necesare.

Până în acest moment, comuna Pârșcoveni se poate lăuda cu investiții finalizate sau în derulare de 11,13 milioane lei, la care se daugă aceasta. În ultimii ani, au fost realizate proiecte importante: Modernizare uliță sătească între DC161 km.1+255 si DJ644 km.9+525- PNDL I; Reabilitare/ modernizare Grădinița cu program normal Olari    – PNDL I; Reabilitare/ modernizare Școala gimnazială Olari PNDL I, pe lista proiectelor declarate eligibile pentru a fi finanțate din Fondul de Dezvoltare și Investiții aflându-se și proiectul Construire și echipare grădiniță cu program normal în localitatea Pârșcoveni, valoare 2.457.041 lei.