O copilă de 8 ani a anunțat poliția Olt că a fost SECHESTRATĂ. Apelul, doar o JOACĂ

121

Un alt apel la 112 care anunța că o minoră ar fi fost sechestrată a pus polițiștii olteni pe jar astăzi. Apelul a fost primit din Slatina, iar apelanta, o copilă de 8 ani, elevă în clasa a doua la Şcoala Gimnazială Nr. 3 Slatina, a fost identificată doar o oră mai târziu la Valea Mare.

Polițiștii olteni au fost alertați de o minoră, de 8 ani, care a sesizat că este sechestrată. “La data de 13 noiembrie a.c., în jurul orei 13.00, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat prin S.N.U.A.U. 112 de un copil, că ar fi sechestrat, fără a furniza alte detalii. După efectuarea apelului telefonul a fost oprit. Polițiștii de investigații criminale au demarat de îndată cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate.  În aproximativ 60 de minute, polițiștii au stabilit faptul că, o minoră, de 8 ani, din comuna Valea Mare, în timp ce se afla în municipiul Slatina, ar fi apelat 112, sesizând că este sechestrată, fapt care nu s-a confirmat.“, declară Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al IPJ Olt.

Minora a fost depistată de polițiști în comuna Valea Mare. Gestul său a fost motivat ca o joacă.

Poliția atenționează că “apelarea nejustificată a numărului 112 nu este o joacă de copii, un apel fals putând împiedica sau întârzia salvatorii să ajungă la tine sau la cineva drag ție! Un minut poate face diferența între viață si moarte!”