Ministrul Agriculturii se-ntâlnește la Izbiceni cu 500 de legumicultori. Oros: nu se va renunța la niciun program de sprijin pentru agricultori, vom genera noi programe

395

Speculațiile potrivit cărora după preluarea guvernării liberalii vor tăia din programele de sprijin destinate fermierilor au fost infirmate de către ministrul Agriculturii. Acesta se va întâlni vineri și cu fermierii din județul Olt pentru a-i asigura că  ministerul va continua programele demarate de Daea și chiar va genera noi programe.

Adrian Oros, noul ministru al Agriculturii, vine vineri în Județul Tomatelor. El se va întâlni la Izbiceni cu circa 500 de fermieri din sudul județului. Anunțul a fost făcut azi de către Gigel Știrbu, deputat de Olt și vicepreședinte al Partidului Național Liberal pentru Regiunea SV Oltenia.

„Domnul ministru vine pentru că, în ultimile săptămâni, au apărut în spațiul public informații false referitor la faptul că PNL și Guvernul Orban va închide programul Tomata, va închide spitale, va tăia salarii și pensii, aerul, căldura, va pune taxe și impozite. Nimic din toate acestea nu este adevărat! De aceea i-am solicitat ministrului Agriculturii să vină în Olt, între cele două tururi de scrutin, și să dezmintă aceste infirmații, să spună că Guvernul nu are să facă aceste lucruri”, a declarat Gigel Știrbu.

De altfel, Oros a dezmințit aceste zvonuri și pe pagina sa de socializare. „În timpul mandatului meu, Ministerul Agriculturii se va afla în slujba fermierilor români și nu invers. Folosirea acestora în jocuri politice este de domeniul trecutului. De asemenea, Ministerul Agriculturii nu va renunța la niciun program de sprijin pentru agricultori și, în plus, va genera noi programe de susținere și de încurajare a acestora.”, a anunțat ministrul.