Festival- Concurs de colinde și scenete religioase, la Balș, pentru elevii din județ

173

Cu scopul de a menține vii tradițiile creștine de Crăciun și de a-i impulsiona pe copii să se bucure de magia acestei Sărbători și să cânte cu drag colinde, Școala Gimnazială ,,Mihail Drumeș” Balș organizează un concurs destinat elevilor talentați la muzică și teatru. Startul înscrierilor a fost dat la începutul lunii.

După succesul răsunător avut în rândul elevilor cu prima ediție a Festivalului- Concurs de Muzică vocală ,,Talente pe malul Oltețului”, la care au participat circa 150 de copii de la grădinițe și școli din județul Olt, dar și din Dolj, prof. Laura Elena Sticlea-Ionescu de la Școala Gimnazială ,,Mihail Drumeș” Balș anunță un nou concurs având ca temă Sărbătoarea Crăciunului. “Festivalul-Concurs judeţean de colinde și scenete religioase de Crăciun ,,TRADIȚII CREȘTINE DE CRĂCIUN” (Domeniul cultural-artistic – folclor, tradiții și obiceiuri) -Ediția I se va desfășura în data de 13 decembrie 2019 la Balș și se adresează copiilor talentați din clasele primare și gimnaziale. Înscrierile se fac în intervalul 1 NOIEMBRIE- 1 DECEMBRIE 2019″, anunță profesorul organizator.

Concursul se va desfășura pe 2 secțiuni: Festivalul-concurs județean de colinde ,,Decembrie în zvon de colinde, cu subsecțiunile soliști vocali (pe grupe de vârstă: 6-8 ani, 9-11 ani, 12-14 ani) și grupuri vocale (clasa pregătiroare-clasa I, clasele II-IV, clasele V-VIII); Secțiunea II- Concursul județean de scenete religioase de Crăciun ,,Nașterea Mântuitorului” constituit pe 2 niveluri: primar și gimnazial.