Candidații din Olt la alegerile prezidențiale nu pot deconta cheltuielile de campanie, bani pe care statul îl acordă doar celor care trec pragul de 3% din voturi. Doar șase candidați dintre cei 14 au reușit să depășească acest prag, al șaptelea mizând pe ultimele voturi din diaspora pentru a atinge 3%, iar Cumpănașu și Peia nu se numără printre ei.
2019 este scrutinul cel mai bogat financiar pentru candidații la președinția României. Statul le decontează o sumă aproape dublă față de alegerile precedente, din 2014- maximum 20.000 de salarii minime pe economie. Conform legii 334/2006 privind finanțarea partidelor și campaniilor electorale, un candidat la prezidențiale poate cheltui aproape 10 milioane de dolari (41,6 milioane de lei, la un salariu minim brut de 2.080 lei) în campania electorală, din contribuții și donații, bani pe care apoi AEP îi returnează.
Cei care nu trec de pragul de 3% nu sunt eligibili. În urma rezultatelor obținute, vor putea deconta: Iohannis (37.79%), Dăncilă (22.33%), Barna (14.94%), Diaconu (8.86%), Paleologu (5.72%) și Hunor (3.89%), în timp ce Bruynseels (2.65%) mizează pe ultimele voturi din diaspora.
Caracaleanul Alexandru Cumpănașu a înregistrat doar 1.53%, neputând emite pretenții de decontare a cheltuielilor de campanie.
Nici celălalt candidat oltean, Ninel Peia, născut la Brastavățu, nu are nicio șansă pentru bani, el înregistrând un procent foarte mic, alături de restul candidaților- Viorel Cataramă, Bogdan Stanoevici, Cătălin Ivan, John Ion Banu, Sebastian Popescu.