Candidat din Olt la prezidențiale, dat dispărut ieri. El a fost găsit de SPP la Mănăstirea Putna

552

Rugăciune cu peripeții pentru un candidat la președinția României, născut într-o comună din Olt. Omul a plecat să se roage la Mănăstirea Putna, fără însă a anunța și echipa SPP, așa că a fost dat dispărut și în urmărire națională.

După o zi de căutări, timp în care echipa SPP care ar fi trebuit să-l preia ieri dimineață la ora 8.00 de la hotelul din Cluj unde era cazat l-a căutat și-n gaură de șarpe, candidatul la alegerile prezidențiale Ninel Peia a fost găsit azi-noapte la Mânăstirea Putna, unde a mers să se roage.

El fusese văzut ultima oară la hotelul din Cluj unde era cazat, după ce a susținut miercuri o conferință de presă în Cluj, la ora 18.00. Dimineața, Peia nu a mai putut fi contactat nici de ofițerul SPP și nici de staff-ul de campanie, astfel că a fost sesizată poliția. „ IPJ Cluj a fost sesizat de către Serviciul de Protectie și Pază despre dispariția lui Ninel Peia, candidat la președinția României”, a transmis Poliția Cluj. Ninel Peia beneficia de serviciile de protecție și pază doar pe perioada activităților publice din cadrul campaniei electorale. Imaginile de pe camerele de supraveghere arată că acesta a părăsit hotelul, în cursul nopții, la ora 1:17 minute. El a fost găsit la mănăstire și a declarat că nu a fost victima vreunei infracțiuni.

Ninel Peia candidează la președinția României susținut de Partidul Neamul Românesc. S-a născut pe 7 octombrie 1969 în Brastavățu, județul Olt și a fost deputat, ales în 2012 din partea Partidului Social Democrat, partid care apoi l-a exclus în martie 2016 în urma declarațiilor potrivit cărora vaccinurile ar fi dus la îmbolnăvirea bebelușilor din Argeș infectați cu bacteria E.coli. În mai 2016, Peia a elaborat și depus în Parlament un proiect de lege care propunea ca predarea educaţiei sexuale fără acordul scris al părinţilor să fie pedepsită cu închisoarea, motivând că „în şcolile copiilor noştri se introduc, pe ascuns, pornografia, prozelitismul LGBT şi sexualitatea deviantă”.