VIDEO/ Ansamblul folcloric din Piatra-Olt, succes răsunător la Praga: Premiul I la Festivalul Internațional

304

Înființat doar de câteva luni, Ansamblul Folcloric Piatra-Olt bifează o nouă reușită pe o scenă internațională, unde folclorul oltenesc s-a impus în fața a zeci de ansambluri din mai multe țări.

Alături de maestrul-coregraf Nichita Dragomira și marele rapsod popular Ion Crețeanu, Ansamblul Folcloric Acidava al orașului Piatra-Olt nu a avut concurență pe scena din Praga, unde oltenii au fost singurii reprezentanți ai României la Festivalul Internațional de Muzică și Dans Folcloric STELELE DIN PRAGA, desfășurat în perioada 1- 4 noiembrie.

Ansamblul Folcloric ACIDAVA din Orașul Piatra Olt pe scena festivalului internațional de muzică și dans Folcloric STELELE DIN PRAGA, ediția a XXX a ce se desfășoară în capitala Cehiei.

Publiée par Robert Munteanu sur Dimanche 3 novembre 2019

 

Din 87 de formații prezente pe scenă, 8 s-au calificat în finală, printre care și cei din Piatra-Olt, care au reușit să obțină PREMIUL I.

Reprezentația din finală:

Reprezentația Ansamblului Folcloric ACIDAVA din finala Festivalului STELELE DIN PRAGA.Din 87 de formații prezente pe scenă(una singură din România) , 8 s-au calificat în finală, iar ai noștri de la Piatra Olt au câștigat PREMIUL I.

Publiée par Robert Munteanu sur Dimanche 3 novembre 2019

Ansamblul Acidava s-a înființat doar de câteva luni, însă până acum a reușit să ducă deja folclorul oltenesc pe două mari scene ale lumii. Primele aplauze au fost obținute în Macedonia, urmând acum succesul din Cehia. Din ansamblu fac parte 40 de copii și adulți, îndrumați de coregraful Dumitru Iordache.