Apă și canalizare în 25 de localități din județ, aduse de Compania de Apă Olt cu  fonduri europene de peste 240 milioane de euro

1190
Imagine cu rol ilustrativ

Proiectul Companiei de Apă Olt ce prevede modernizarea și extinderea rețelelor de apă și canalizare, reabilitarea stațiilor de pompare apă uzată și construirea altora noi, în 25 de localități din județ, a primit „undă verde” în vederea finanțării.

„Ministerul Fondurilor Europene a selectat spre aprobare, în data de 1 noiembrie 2019, ”Proiectul Regional Dezvoltarea infrastructurii de apă și apă uzată din județul Olt în perioada 2014-2020”, cu finanțare europeană nerambursabilă, în valoare totală de 241.076.986 euro. 85% din valoarea totală a proiectului este asigurată din Fondul de Coeziune, 13% de la bugetul de stat și 2% din bugetul local.”, anunță Comapania de Apă Olt.

Proiectul prevede continuarea dezvoltării infrastructurii de apă și apă uzată, prin creșterea gradului de colectare și tratare a apelor uzate, respectiv prin creșterea gradului de asigurare a alimentării cu apă potabilă a populației în 25 de localități: Slatina, Caracal, Balș, Corabia, Drăgănești-Olt, Dăneasa, Scornicești, Potcoava, Piatra-Olt, Găneasa, Gostavățu, Băbiciu, Scărișoara, Dobrosloveni, Fărcașele, Izbiceni, Giuvărăști, Tia-Mare, Rusănești, Serbănești, Crîmpoia, Vișina, Bălteni, Perieți, Schitu.

„În cadrul proiectului, se vor moderniza și extinde rețelele de apă și canalizare, se vor reabilita stațiile de pompare apă uzată și se vor construi altele noi, în toate cele 25 de localități. În plus, la Slatina se va construi o stație de tratare a apei și o platformă acoperită pentru depozitarea nămolului, în Balș, se va construi o stație de tratare a apei, iar la Caracal și Corabia se vor face stații de epurare.”, explică purtătorul de cuvânt al CAO, Crina Jilavu.

Perioada de implementare a proiectului este de 84 luni, din care 36 de luni reprezintă perioada de notificare a defecțiunilor.