
Odată cu reabilitarea și redeschiderea Casei de Cultură Corabia, administrația orașului oltenesc de la Dunăre dorește și reînființarea unui ansamblu care a dus folclorul pe mari scene ale lumii, de unde s-a întors cu premii de excepție: Anbsamblul Folcloric de Cântece și Dansuri „Dunărea”.
În urmă cu 45 de ani, la Corabia lua ființă un ansamblu folcloric ce a reușit în următorii ani să cucerească mari premii internaționale, ducând cântecele și dansurile populare în Franța, Turcia, Ungaria, Macedonia, Iugoslavia, Bulgaria, Elveția. Redeschiderea uneia dintre cele mai importante și valoroase clădiri din orașul Corabia- Casa de Cultură, după ample lucrările de reabilitare finanțate de Compania Națională de Investiții, ce s-au ridicat la peste 3 milioane de lei, readuce în Orașul Teilor și Ansamblul “Dunarea”.
Primăria a lansat un anunț privind reînființarea Ansamblului Folcloric de Cântece și Dansuri „Dunărea”, cu scopul valorificării obiceiurilor, tradițiilor și folclorului autentic romanațean, descoperirii de noi talente din rândul tineretului în domeniul vocal și instrumental, orecum și promovării în țară și străinătate a tezaurului folcloric prin participarea la concursuri specifice. În acest sens, se așteaptă înscrieri din rândul tinerilor din zona Corabia, dar și din rândul adulților care au participat în decursul anilor la consolidarea ansamblului. Responsabil cu reîntregirea echipei este profesorul Marin Urzicana.
Ansamblul “Dunarea” a fost înființat în 1974 și a realizat un palmares de invidiat: Locul I și medalia de aur la Festivalul Național de Folclor în anii 1977-1988, în anul 1981 Marele Premiu la Festivalul Național de Folclor de la Annemasse-Franța, locul I la Festivalul Internațional de Folclor al țărilor de la Dunăre din Ungaria în 1978, locul I la Festivalul Internațional de la Bursa și Kyutahia în Turcia 1979, premiul I la Festivalul Viei și vinului-Kavadarci-Macedonia. În cadrul ansamblului și-a desfășurat activitatea și grupul vocal-folcloric bărbătesc.