Director slătinean la AFIR, la cros cu familia pentru susținerea a două cauze sociale

296
foto: facebook

Dacă ambasadorul Israelului a dat un exemplu civic înscriindu-se în cursa “Baneasa Forest Run”, nici persoanele publice autohtone nu au lipsit. În scop caritabil a alergat duminică, împreună cu întreaga familie, și directorul Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Craiova, slătineanul Daniel Bărbulescu.

Printre cei 1809 concurenți care au participat duminică la “Baneasa Forest Run”, competiție organizată pentru a sprijini două cauze sociale, s-a numărat și o persoană publică din Olt. Aceasta a alergat împreună cu familia la secțiunea Familly Run, 3km, alături de alți 378 de concurenți.

Daniel Bărbulescu, director al Centrului Regional pentru Finanțarea Investițiilor Rurale Craiova, vicepreședinte al PSD Olt și fost deputat de Olt, a alergat alături de soție, Andra Bărbulescu- administrator al unui post local de televiziune, și cei doi copii ai lor, dând exemplu de implicare civică și ajutând astfel semeni aflați în dificultate.

Această ediție a Baneasa Forest Run a sprijit doua cauze sociale:  strângerea a 15.000 de lei pentru ca 10 copii din programele Magi CAMP care au pierdut pe cineva drag din cauza cancerului să poate merge la ședinte de terapie.  A doua cauză socială este cea susținută de Hope and Homes for Children Romania: este nevoie de 27.000 de lei pentru ca Mircea Popan, de 17 ani, să își poată continua studiile, dar si să locuiască alături de familie. Copilul se află în plasament, decizia fiind luată de către familie pentru ca acesta să poată merge în continuare la școală, după ce în decembrie anul trecut locuința familiei a ars în întregime în urma unui incediu pornit de la focul din soba cu care se încălzeau pe perioada iernii. Ca o soluție temporară, Primăria a pus la dispoziția familiei Popan un container modular în care să locuiască până ce găseau soluții mai bune. Hope and Homes for Children a hotărât să ajute familia să își reconstruiască locuința, să îmbunătățească și condițiile de trai și, astfel, Mircea să fie alături de familia lui. În primăvară, cu banii obținuți din diverse donații, tatăl a început construcția casei. A reușit să toarne fundația, să ridicepereții și să procure lemnul pentru acoperiș. Gândul lui este să finalizeze măcar o cameră și bucătăria înainte de venirea iernii. Dar este conștient că nu va putea să realizeze acest lucru și că are nevoie de sprijin.