Scandal la Pro România- Olt după numirea lui Niță coordonator. Dan Silvian spune STOP

919

Numirea deputatului Mihai Niță la conducerea organizației de la Olt, venit recent de la ALDE la Pro România, aprinde spiritele în rândul vechilor membri. Silvian Dan a anunțat că părăsește partidul lui Ponta.

Începând cu data de 29 octombrie, deputatul Mihai Niță, venit la începutul lunii trecute în echipa lui Ponta, a preluat conducerea filialei Olt a Pro România. Deși și-a arătat speranța de a fi spijinit de vechea echipă a partidului pentru a întări organizația, fostul lider Silvian Dan, întemeietorul de la Olt a echipei Ponta, a anunțat azi pe pagina de socializare că părășește partidul.

„În urma cu doi ani, începeam in județul Olt construcția unui nou partid ce se declara atunci promotorul unei politici #altfel, convins fiind de dorința liderilor de a schimba modul de a face politică în România, și de determinarea liderilor in lupta cu PSD-ul. Această construcție a presupus muncă, timp și bani investiți. Această construcție a ajuns astăzi la 80 de organizații locale. Această construcție a obținut 6% în județul Olt și 9,45% la Slatina! Această construcție a devenit o familie! Familia PRO România Olt! Ieri am observat pe grupul de Whatsapp al coordonatorilor județeni ca am fost scos. Fără un telefon, fără o explicație, fără nimic. Atât merită familia PRO România Olt din partea liderilor! Lipsa de respect, lașitatea și perversitatea demonstrate de liderii naționali față de această organizație, impunerea unui coordonator, cunoscut ca omul „jocului pentru PSD”, mă pun în situația de a spune STOP! Pentru că eu rămân fidel unor principii cu care am plecat la drum: O politică #altfel și continuarea luptei cu PSD in județul Olt.”, a postat Silvian Dan.

Aceasta după ce un alt membru al organizației, ‎Viliam Anghelina, i-a transmis public nemulțumirea sa lui Victor Ponta, printr-o postare pe pagina de socializare a liderului Pro- România: „Nu știu dacă acest mesaj va ajunge la Dvs (n.r Victor Ponta), dar am o intrebare. Merita sa sacrifici o organizație județeană, cu oamenii care au crezut în acest proiect, au muncit pentru acest proiect și nu în ultimul rand curajosi(când alții se uitau la noi de după colturi și nu aveau curaj nici sa vorbească de Pro România), pentru un singur om? Ce a avut de oferit D-nu Niță pentru a prelua coordonarea Organizației Județene Olt? De la înființarea organizației și pana în prezent nu sa adus în discuție nici o funcție de conducere în structura organizației, dar brusc apare Niță lăudându-se cu nu știm ce hârtie de împuternicire, da cu pumnu în masa și decide cine va ocupa funcția de secretar și trezorier al organizației. Unde este Dnu-le Ponta acea diferențiere fata de politica pesedista unde unul comanda iar ceilalți executau fără drept de apel. Nu am făcut politica pana sa vin la Pro, am crezut în ideologia partidului, sper sa nu ma fi înșelat. Sper ca nu este totul pierdut pentru noi bieții oameni naivi. Dacă ceea ce am văzut pana acum numiți politica, va înșelați, este un fel de bursa a ocupării de funcții. Nu vad logica acestei numiri în funcție. Va rog să-mi explicati. Iar dacă acest om blufeaza, va rog sa luați masuri. Organizație trebuie întărită, nu dezbinata, mai ales într-un județ atât de monocolor ca oamenii nu cred”.

Deputatul Niță spune că nemulțumirea lui Silvian Dan ar fi că vede în noul venit Marius Bălașa o amenințare pentru depunerea candidaturii la funcția de primar al Slatinei. Rămâne de văzut ce vor decide ceilalți membri ai organizației și dacă preluarea conducerii de către Niță va întări sau va destabiliza Pro România Olt.

Pe aceeași temă:

https://realitateaoltului.ro/2019/10/30/deputatul-mihai-nita-a-preluat-conducerea-pro-romania-olt/