Expoziție inedită la Muzeul Județean Olt: colecție-document „Școala de altădată”

73

Nostalgici sau curioși, oltenii care doresc să retrăiască sau să afle mai multe despre “Școala de altădată” sunt invitați să admire o colecție inedită, organizată la Muzeul Județean Olt.

Începând de mâine, Muzeul Județean Olt aduce în atenția publicului o nouă expoziție inedită, ce ne va transpune cu decenii în urmă, prezentând perioada de școlar de acum 39 – 139 de ani, o perioadă în care viața școlară era cu totul alta de cea de acum, iar uniforma de elev era obligatorie și o mândrie.

Expoziția – document intitulată „Școala de altădată” este organizată în colaborare cu Asociația Muzeul Jucăriilor din București, reprezentată prin inginer Dumitru Cristian.

Expoziția cuprinde: manuale, uniforme, rechizite şi accesorii școlare, dar şi oracole, caiete de amintiri şi jurnale din perioada 1880 – 1980, precum și o colecție de globuri pământești din perioada 1900 – 1980. “Publicul slătinean și nu numai, poate afla cum era la școală la sfârșitul secolului al XIX-lea și prima jumătate a secolului al XX-lea vizitând expoziția care va fi vernisată miercuri, 6 noiembrie 2019, la ora 11.00, la sediul Muzeului Județean Olt, Str. Ana Ipătescu nr.1 din Slatina. Adresăm invitația copiilor de azi şi celor de ieri de a face o întoarcere în timp, în perioada cuprinsă între sfârșitul secolului al XIX-lea şi prima jumătate a secolului al XX-lea, pentru a intra împreună în atmosfera „școlii de altădată” din această perioadă trecută, dar nu şi uitată.”, este invitația directorului Muzeului Județean Olt, Laurențiu Guțică- Florescu.

Expoziția va fi deschisă până la data de 30 aprilie 2020.