Escroc din Olt, arestat de 3 ori în trei zile pentru înșelarea unor persoane din Dolj, Argeș, Olt și Dâmbovița

1198

Un slătinean în vârstă de 62 de ani a ajuns în arestul polițiștilor gorjeni acuzat de înșelăciune, de trei ori, și tot de atâtea ori a fost pus în libertate. Omul este acuzat că a convins mai multe persoane în vârstă, credule și ușor de păcălit să-i dea bani. El a fost prins de un fost politician și om al legii, iar acum a început să le dea oamenilor banii înapoi în speranța că îi va convinge să își retragă plângerile.

Constantin Florescu, din Slatina, a ajuns de mai multe ori în arest și a fost plasat sub control judiciar, fiind cercetat în mai multe dosare penale, după ce a păcălit 9 gorjeni, prejudiciul stabilit până acum fiind de 5.300 de lei, potrivit IPJ Gorj. Se pare însă că omul “opera” și în alte județe, numărul persoanelor înșelate fiind mai mare, însă doar 9 din Gorj au depus plângere la poliție. Victimele erau, în majoritatea cazurilor, persoane în vârstă, credule și ușor de păcălit. La finele lunii trecute, el a fost reținut într-o zi de polițiștii din Turceni, a doua zi de polițiștii din Târgu-Cărbunești și a treia de polițiștii din Rovinari, fiind eliberat de fiecare dată după expirarea ordonanței de reținere. Acum, pentru a nu ajunge la pușcărie, a început să își caute victimele pentru a le restitui banii și a le convinge să-și retragă plângerile.

Presa gorjeană a stat de vorbă cu unul dintre păgubiți, care a povestit cum a fost convins să-i dea bani escrocului. „Eram lângă benzinăria asta de s-a construit acum aici la noi în Rovinari și vine la mine de parcă mă știa de o viață. <<Să trăieşti bă nea Ioane. Ce mai faci, parcă ai mai slăbit>>, numai cu din astea m-a luat, de parcă îl cunoșteam. Are complici că știa că mă cheamă Ion. Mi-a zis că și-a luat o casă și că nevastă-sa are niște probleme cu actele. M-a chemat lângă o mașină, zicea că e a lui, ca să o așteptăm pe Mariana a lui. A scos un teanc de bancnote de 200 de lei din buzunar și a zis că nu are schimbat. Mi-a cerut să îi schimb eu o bancnotă și i-am dat 2 de câte 100 de lei. Aveam două milioane la vedere. S-a dus mai încolo, iar eu am rămas pe o piatră lângă mașină, că îl așteptam să se întoarcă. Îi păzeam mașina, s-a întors și i-am mai dat cam un milion pe care îl aveam mărunt prin portofel. Apoi am văzut că nu mai vine și am mers să întreb niște băieți de la o spălătorie, care mi-au spus că mașina e a unuia dintre ei. M-a lăsat să păzesc aiurea o mașină de pe stradă. Atunci mi-am dat seama că am fost păcălit. Acum m-am întâlnit cu el și mi-a zis că îmi va da banii înapoi. Azi a venit la Rovinari la Poliție cu 16 milioane. A dat 10 milioane la un domn, 6 la altul și pentru mine nu a mai avut 3, ca să încheie și cu mine. Condiția e să ne retragem plângerile. Noi ne vrem banii înapoi, așa că vă dați seama că așteptăm să ne dea tot ce ne-a luat”, a spus unul dintre păgubiți, pentru Gorjeanul.

Florescu a fost prins după ce a ales la Târgu Cărbunești mașina greșită. Aceasta aparținea  fostului viceprimar Ion Fugaru, fost polițist de profesie și posesor și al unui sistem video de supraveghere a zonei în care locuiește. „Lângă mine este și o unitate bancară, cu bancomat, și când vedea că cineva mai în vârstă scoate o sumă de bani se dădea pe lângă persoana respectivă pentru a se împrieteni cu ea. Apoi îi aducea pe oameni la mașina mea, spre ghinionul lui. Îi punea să păzească mașina, pentru că găsea el un pretext să le ia banii și să îi lase singuri acolo. A treia oară m-a sunat soția, când a mers la mașină a găsit bătrânul care apare în pozele pe care eu le-am pus pe Facebook. L-a întrebat ce face, iar el credea că soția mea are legătură cu escrocul. I-a explicat că nu e așa, iar apoi ne-am uitat pe imaginile camerelor de supraveghere. L-am sunat pe șeful Poliției de la Târgu Cărbunești, a demarat procedura de cercetare și apoi s-a ajuns la prinderea lui”, a explicat Fugaru pentru Gorjeanul.

Potrivit unor surse, victimele slătineanului nu sunt numai din Gorj, ci și din Dolj, Argeș, Olt și Dâmbovița. „ La nivelul județului Gorj există nouă plângeri pentru această faptă, iar dacă există persoane care sunt păgubite, dar nu au depus plângeri sunt așteptate la sediile polițiilor pentru a depune plângeri”, menționează purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj, Miruna Prejbeanu.