FOTO/ Morții vii au ieșit la colindat pe străzile Slatinei, prevestind celor întâlniți, prin răvașe, un viitor înfricoșător

221

Se pleacă din ce în ce mai rar cu Capra sau cu Sorcova, dar tot mai des cu colindul Morților Vii. Generația tânără a adoptat Halloween-ul, iar adulții se lasă și ei prinși în magia sărbătorii americane. Așa se face că și pe străzile Slatinei Morții Vii au fost întâmpinați cu bucurie, iar prevestirile înfricoșătoare aduse de aceștia prin răvașe nu i-au speriat pe localnici.

„Ne dați, ori nu ne dați?” nu se mai aude pe la casele românilor prea des în perioada Sărbătorilor de Iarnă, copiii oferind colinde în schimbul covrigilor și nucilor. În schimb, urarea se aude de Halloween când, costumați în personaje înfricoșătoare, copiii cer dulciuri. Așa s-a întâmplat și aseară pe străzile Slatinei, mai mulți tineri bucurându-se de această sărbătoare și aducând la rândul lor bucurie pe fețele celor întâlniți în cale. Colindatul a fost bine pus la punct, nelipsind costumele înfricoșătoare, dovlecii, dulciurile, iar slătinenii fiind surprinși cu răvașe care să le prevadă viitorul. Cei care au pus la cale aceste momente sunt membrii Clubului Interact Slatina.

„Cu ocazia Halloween-ului, Interactienii au ieșit la colindat. Le-am pregătit trecătorilor o seară plină de surprize, sperieturi și multe duliciuri☻.Nu au lipsit din peisaj nici costumele tematice, cutiile misterioase, răvașele nărăvașe care ascundeau un viitor înfricoțător. Oamenii au fost extrem de receptivi și fericiți, reușind să îi introducem în spiritul sărbătorii”, au postat tinerii pe pagina de socializare a clubului.

Dacă „păgânii” sărbătoresc pe 31 octombrie Halloween-ul, creștinii ortodocși și cei greco-catolici aduc cinstire celor adormiți pe data de 2 noiembrie, sărbătoarea fiind cunoscută drept ziua morților, sâmbăta morților sau moșii de toamnă. Halloween-ul la creștini se serbează prin mers la biserică, rugăciune și a da de pomană celor nevoiași.